Įrengs daugiau saugesnių perėjų

Įrengs daugiau saugesnių perėjų

Ateinančiais metais mažiausiai šešiose Klaipėdos pėsčiųjų perėjose ketinama įrengti specialų kryptinį apšvietimą.

Kryptinis apšvietimas, užtikrinantis geresnį pėsčiųjų bei vairuotojų matomumą, šiuo metu uostamiestyje įrengtas aštuoniose pėsčiųjų perėjose - dviejose pernai ir šešiose šiemet.

Kuriose tiksliai perėjose kryptinis apšvietimas bus įrengtas kitąmet, pasak Savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, kol kas dar neaišku. Tačiau prioritetas, jo teigimu, bus teikiamas įrengtoms Šilutės plente bei Statybininkų prospekte.

"Pirmiausiai norime revizuoti visas šiose gatvėse esančias perėjas. Dalis jų tikrai bus naikinamos. Kai paaiškės, kurios liks, tada ir spręsime, kur tiksliai įrengti kryptinį apšvietimą. Planuojame, kad kitąmet tokiu būdu mieste saugesnėmis taps mažiausiai šešios perėjos, - sakė L. Dūda. - Perėjų su kryptiniu apšvietimu turėtų atsirasti ir kitose gatvėse. Išties, potencialiai pavojinga yra kiekviena perėja. Tenka tik apgailestauti, kad mieste vis įvyksta skaudžių nelaimių. Bet, pavyzdžiui, kad ir panorę panaikinti kurią nors itin pavojingą perėją, sulaukiame gyventojų skundų, kad jiems tada teks toli eiti. Tenka apgailestauti ir dėl to, kad šiandien vienas kito vis dar nesaugo ir patys eismo dalyviai."

Pasak Miesto ūkio departamento direktoriaus, kryptinio apšvietimo įrengimas vienoje perėjoje kainuoja nuo 15 iki 30 tūkst. litų.

"Kaina priklauso nuo gatvės pločio bei kiek reikia įrengti specialių apšvietimo stulpų - du ar keturis. Šios išlaidos finansuojamos Kelių plėtros ir priežiūros programos lėšomis", - teigė L. Dūda.

Jis pažymėjo, kad Savivaldybės lėšomis ateinančiais metais miesto gatvėse ketinama įrengti ir daugiau greičio slopinimo kalnelių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder