Į Švediją plauks Vytauto Didžiojo gimnazijos komanda

Į Švediją plauks Vytauto Didžiojo gimnazijos komanda

Penktadienį Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje moksleiviška energija, vaizdžiai tariant, kilnojo stogą. Dvylikos Klaipėdos gimnazijų komandos rungėsi konkurse "Jūrų keliais". Šį kartą labiausiai pasisekė komandai "Mėlynieji albatrosai".

Ketvirtadienį respublikiniame "Jūrų keliais" ture iš 12 komandų pirmą vietą iškovojo "Tauragės" "Versmės" gimnazijos komanda. Ji kartu su "Mėlynaisiais albatrosais" plauks AB "DFDS Seaways" keltu į Karlshamną (Švedija), susitiks su laivo įgula.

Kodėl konkursas klaipėdiečiams organizuojamas atskirai? "Girdėdavome iš kitų miestų komandų pasakymų, kad klaipėdiečiai vietiniai, tai jie tikrai laimės. Jie sumažindavo šansą laimėti kitų miestų komandoms. Kitas labai svarbus argumentas - negalime mokykloje priimti tiek komandų vienu metu. Visos uostamiesčio gimnazijos nori dalyvauti, o jų jau 12. Jeigu konkursą organizuotume tik joms, nuskriaustume kitas. Jeigu turėtume vietos, su savo pajėgumu galėtume ir keturias dienas organizuoti konkursą, ir norinčiųjų būtų. Gavau laiškus iš Kelmės, Birštono gimnazijų, kurios ketvirtadienį dalyvavo mūsų konkurse. Jų komandos grįždamos namo visą kelią kalbėjo, kaip ruošis konkursui kitais metais", - sakė Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos Karjeros ir komunikacijos skyriaus vedėja dr. Genutė Kalvaitienė.

Palyginti respublikinio ir Klaipėdos konkurso dalyvių komandų prisistatymus, klaipėdiečiai savo varžovus iš Lietuvos lenkia visa galva. Jų prisistatymai būna mini koncertukai.

Sportiškoji "Aitvaro" gimnazijos komanda "Aitvarai", jau žinanti pergalės skonį, šiame konkurse demonstravo akrobatikos elementus. Laimėti buvo nusiteikusi "Aukuro" gimnazijos komanda "Jūros žvaigždės". "Ąžuolyno" gimnazijos komanda "Jūrų vilkai" vaizdavo po vandeniu plaukiojančius narus ir sulaukė gausių plojimų. Baltijos gimnazijos komanda bandė demonstruoti savo jėgą. Kaip visada Eduardo Balsio menų gimnazijos komanda "Balsinė" dovanojo žiūrovams mini koncertėlį. Hermano Zudermano gimnazijos komanda "Jūrų velniai" buvo itin kovingai nusiteikusi.

"Varpo" gimnazijos komanda "Cunamis" plaudama laivo denį atskleidė visus laivuose gyvuojančius prietarus ir moters baimę. Reikėjo matyti, ką išdarinėjo Vydūno gimnazijos komanda "Lengvai gazuoti" - muzikavo, svarbiausia, pataikydami į ritmą, krepšinio kamuoliais. Vytauto Didžiojo gimnazijos komanda "Mėlynieji albatrosai" pritrenkė savo šokiu, kuris baigėsi špagatu ant rankų.

"Vėtrungės" gimnazijos komanda, kartą jau laimėjusi šį konkursą, žavėjo merginos kovingu šokiu, "Žaliakalnio" gimnazijos komanda pristatė jūreivių šokį su merginomis. "Žemynos" gimnazijos komanda irgi buvo nusiteikusi kovoti iki galo.

Generalinio rėmėjo AB "DFDS Seaways" komunikacijos ir ryšių su visuomene vadovas Baltijos jūros regionui Vaidas Klumbys, pamatęs komandų nusiteikimą kovoti, sakė, kad ne tik jūrinio sektoriaus, Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos laukia šviesi ateitis.

Didžiojo rėmėjo UAB "Baltlanta" direktorius Jonas Jonikas, pasisėmęs moksleiviškos energijos, žadėjo, kad šį konkursą bendrovė rems ir ateityje. Beje, jis, ketvirtadienį stebėjęs konkurso dalyvius vertinusios komisijos darbą, pareiškė, kad tikrai laimi tie, kurie turi laimėti.

Konkurso metu komandos dirba intensyviai ir patiria 7 nuotykius, t. y. atlieka 7 užduotis. Turi demonstruoti navigacinius įgūdžius, sugebėti nepasiklysti dujų labirinte, išlipti sausi iš vandens, suteikti pagalbą sužeistam draugui, pademonstruoti komandos jėgą virvės traukimo varžybose, rankos taiklumą ir t. t.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder