Į Indiją motociklu keliaujantys lietuviai pateko į avariją

Į Indiją motociklu keliaujantys lietuviai pateko į avariją

Ankstų ketvirtadienio rytą Lietuvą pasiekė žinia apie į Indiją motociklu keliaujančius lietuvius Aurimą Mockų ir Rimą Bružą ištikusią nelaimę - vyrai pateko į avariją.

Praėjusių metų spalio 17 dieną motociklininkai, prieš išvykdami į ilgą kelionę, lankėsi Klaipėdoje ir susitiko su klaipėdiečiais prie pirmojo Lietuvos baikerių klubo ir keliautojo Antano Poškos paminklo. Jie teigė ketinantys pakartoti A. Poškos ir jo bendražygio Mato Šalčio kelionę, kurie motociklu pasiekė Indiją.

A. Mockus ir R. Bružas skaičiavo, kad kelionės maršrutas tęsiasi apie 15 tūkst. kilometrų. Kelionėje užtrukti jie planavo apie 2 mėnesius.

Incidentas Turkijoje

Ketviradienį socialiniame tinkle "Facebook" sukurtame keliautojų puslapyje "Ekspedicija nuo Baltijos iki Bengalijos" pasirodė bauginantis keliautojų įrašas: "Patekome į eismo įvykį kalnuose, siaučiant pūgai."

Pasirodė ir vaizdo įrašas, kuriame vyrai detaliau papasakojo apie incidento aplinkybes. Vaizdo įraše matyti subjaurotas automobilis ir autobusas.

Pasirodo, keliautojai autobusu vyko iš Gaziantepo į už 600 km kalnuose esantį Ezrurmą pasiimti Irano vizos. Tik taip jie gali tęsti kelionę motociklu. "Niekas nenukentėjo", - džiugią naujieną pranešė jie.

Atskleidė avarijos detales

"Vakarų ekspresas" nusprendė detaliau pasidomėti šiuo įvykiu ir susisiekė su vyrais, kurie atskleidė daugiau šios avarijos ir kelionės detalių.

"Vietinis bekelės mėgėjas sumanė apsisukti kalnų kelyje per pūgą", - pasakojo jie.

Anot baikerių, automobilis pradėjo važiuoti atbuline eiga. "Nežinome, ar nepastebėjo autobuso dėl pūgos, ar šiaip pervertino savo vairavimo įgūdžius, bet manevro užbaigti jam nepavyko, o mūsų autobuso vairuotojas nebeturėjo kur trauktis ir įvyko stiprus smūgis į visureigio galą", - tikino keliautojai.

Gabena trispalvę

A. Mockus ir R. Bružas teigė penktadienį ketinantys grįžti atgal į Gaziantepą, kuriame esti jų motociklas ir visi daiktai.

"Dar laukia gabalas Turkijos, tuomet Iranas, iš kur kelsimės į Dubajų ir motociklą siųsime namo. Šitas etapas turėtų "tilpti" į dvi savaites. Tačiau daug kas priklausys nuo orų Turkijos rytuose, Tauro kalnyne ir Irano šiaurėje, kur šiuo metu yra nemenka sniego tikimybė. Nesitikime, kad sniego pavyks išvengti, bet norėtųsi, kad jis pernelyg nepristabdytų", - pasakojo vyrai.

Keliautojai gabena ir Lietuvos trispalvę, ant kurios kelionės metu sutikti žmonės rašo palinkėjimus.

"Lietuvių bendruomenių šiame etape dar nepavyko sutikti, nes didžiuosiuose miestuose nesilankome. Tačiau turime kontaktų Irane ir Dubajuje, tikimės, pavyks papildyti linkėjimų tautiečiams kraitį ant istorinės vėliavos, kurioje laisvos vietos jau nebedaug liko, nes iki šiol esame aplankę 13 valstybių", - pridūrė jie.

Baikeriai džiaugėsi ir vietinių draugiškumu. "Nesusidūrėme su jokiomis nedraugiškumo ar panašiomis apraiškomis. Gal čia motociklo nuopelnas, nes jis sulaukia daugiausia dėmesio ir šypsenų. Antroje vietoje - Aurimo barzda", - šypsojosi keliautojai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder