Į aplinką išsiliejo didelis kiekis teršalų

Į aplinką išsiliejo didelis kiekis teršalų

Vakar pranešta, jog praėjusio mėnesio pabaigoje Klaipėdoje į aplinką išsiliejo didžiulis kiekis teršalų. Klaipėdos apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba (KAPGV) kartu su aplinkosaugos darbuotojais nustatė, jog upelyje, netoli Žardupės gatvės, yra dyzelino dėmė.

Po kelių dienų buvo nustatytas ir kaltininkas - UAB "Gindana". Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus vedėjo Stanislovo Kučinsko teigimu, įmonėje buvo pralietas dyzelinas.

"Upelis buvo užterštas keturių kilometrų ruože. Dalis jo yra po žeme - nuo LEZ iki Jūrininkų prospekto. Tai apsunkino įvertinti visą situaciją. Situacijos likvidavimo darbus įpareigotas atlikti kaltininkas. Reikia dėkoti likimui, kad neturėjome didelių gaisrų ir visko nepalikome. Pats bendravau su įmonės vadovybe, ir ji nedėjo daug pastangų dėl pavojaus likvidavimo. Manė, kad viską sutvarkys ugniagesiai", - tikino S. Kučinskas.

Prie pavojaus likvidavimo prisidėjo Savivaldybė, apsaugai skyrusi boninių užtvarų. Tačiau, teigia S. Kučinskas, situaciją vis dar reikia stebėti.

"Matyt, buvo bandoma tai nuslėpti. Žolės vis dar aplipusios teršalais. Kai bus lietaus, jis paplaus dyzeliną ir užterštumas vėl padidės. Įmonės direktorius jau įspėtas, kad siųstų savo žmones į įvykio vietą ir teršalus surinktų. Tai nėra sudėtingas darbas", - sakė KAPGV Civilinės saugos skyriaus vedėjas.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, kol kas minėtoje keturių kilometrų atkarpoje yra surinkta 3 043 kilogramai užterštų atliekų. Jos jau perduotos utilizuoti.

S. Kučinskas ragino Ekstremalių situacijų komisiją svarstyti veiksmų plano sukūrimo galimybę - įvertinti tokių objektų keliamą riziką, numatyti veiksmų priemones bei materialinių resursų pasitelkimo tvarką.

"Iš to reikia pasimokyti. Galbūt tokių objektų yra ir daugiau, tik juos reikia pastebėti. Jeigu bus pražiopsota ne viena tona... Reikia susirinkti informaciją iš institucijų, viską apibendrinti, kalbėtis su subjektais ir stebėti reakciją", - pridėjo S. Kučinskas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder