Gyventojai skundžiasi netvarkingais šaligatviais

Gyventojai skundžiasi netvarkingais šaligatviais

Į "Vakarų ekspreso" redakciją kreipėsi klaipėdietė Adelė Danutė, gyvenanti Baltijos prospekte. Pasak jos, kiemuose esančiais šaligatviais neįmanoma nei praeiti, nei pravažiuoti su dviračiu, neįgaliojo ar vaiko vežimėliu.

Klaipėdietė, kreipdamasi į "Vakarų ekspreso" redakciją, prašė pagalbos dėl netvarkingų šaligatvių tarp Baltijos pr. gyvenamųjų namų Nr. 61, 63, 65, 65A ir 67.

"Kodėl per 50 metų negalime prisiprašyti sutvarkyti pėsčiųjų tako tarp gyventojų namų? Išlaužyti bordiūrai, sutrupintos plytos, kurios rankas kojas laužo tiek senjorams, tiek mažiems vaikams", - piktinosi gyventoja.

Pasak jos, pėsčiųjų takas buvo sugriautas dar tada, kai buvo keičiamos šalia esančių darželių tvoros. Tuomet šaligatviais važiuojančios sunkiasvorės mašinos sulaužė visas plyteles.

Uostamiesčio gyventoja piktinosi, jog miesto Savivaldybė į jokius žmonių skundus bei prašymus sutvarkyti šaligatvius tarp gyvenamųjų namų nereaguoja.

"Kiek laiko galima ignoruoti žmonių prašymus ir nusiskundimus? Kiek prašėme Miesto tvarkymo skyriaus - jokių poslinkių. Šakalienė siunčia skambinti Teresei, o šioji - vėl atgal viršininkei", - pasakojo moteris.

Susisiekus su Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakaliene, ši teigė, jog miesto netvarkingų šaligatvių adresų gali duoti šimtus.

"Visame mieste turime labai daug netvarkingų šaligatvių, o šią situaciją žinome, rašė žmonės. Mes šiuos šaligatvius planuojame sutvarkyti kitais metais, o šiais metais yra duotas įsipareigojimas sutvarkyti Reikjaviko gatvės šaligatvius", - tikino I. Šakalienė.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos, uostamiestyje yra labai daug netvarkingų šaligatvių ir Savivaldybei neužtenka nei lėšų, nei pajėgumų juos sutvarkyti, tačiau kiekvienais metais yra sutvarkoma didelė jų dalis, tik tam reikia laiko.

"Tiems žmonėms mes atsakėme - ar jie įsivaizduoja, kad pasiskųs žiniasklaidai ir bus kitaip? Mes neturime galimybių. Ten dalis šaligatvių prie Baltijos pr. 61 namo yra patvarkyta, o visą kitą dalį planuojame sutvarkyti kitais metais", - pokalbį užbaigė I. Šakalienė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder