Gyventojai raginami artimųjų kapus aplankyti iki savaitgalio

Gyventojai raginami artimųjų kapus aplankyti iki savaitgalio

Klaipėdos miesto savivaldybė ragina gyventojus kapinių lankymo neatidėti lapkričio 1–2 dienoms, bet pagal galimybes skirti tam bet kurią kitą šios savaitės dieną.

Siekiant sumažinti užsikrėtimo COVID-19 (koronaviruso infekcija) riziką bei išvengti eismo spūsčių keliuose, šiemet klaipėdiečių prašoma pagal galimybes artimųjų kapus lankyti ir kitomis – ne tik Visų šventųjų (lapkričio 1 d.) ar Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) (lapkričio 2 d.) – dienomis.

Pastaruosius keletą metų buvo galima pastebėti, kad nemaža dalis žmonių, norėdami sutaupyti poilsio dieną, artimųjų kapus aplanko dar iki Visų šventųjų dienos. Sparčiai augant užsikrėtusiųjų COVID-19 skaičiui, šiemet to ypač tikimasi.

Šiemet lapkričio 1 d., kuri įprastai yra nedarbo diena, išpuola sekmadienį. Tačiau nedarbo diena pirmą kartą bus Vėlinių diena, lapkričio 2–oji, todėl ilgasis savaitgalis truks nuo spalio 31–osios iki lapkričio 2 d. (pirmadienio) imtinai.

„Šiemet dėl pasaulinės pandemijos jau buvo daug pirmųjų kartų, kai kažką darėme ne taip, kaip visada iki šiol. Daug kartų kvietėme likti namuose, vengti nebūtinų kelionių, artimų kontaktų, saugoti save ir kitus žmones. Suprasdami, kaip svarbu yra pagerbti mirusiųjų atminimą, klaipėdiečių prašome pagal galimybes kapinių lankymą suplanuoti iš anksto ir lankyti kapus ir kitomis dienomis, ne tik lapkričio 1 ar 2 d. Ne kartą įrodėme, kad mokame būti atsakingi, bet dabar situacija yra dar sudėtingesnė, todėl turime būti ypač budrūs – negalime leisti sau atsipalaiduoti ir nepaisyti klastingo viruso, kuris neaplenkia ir kapinių“, – sako Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, kviesdamas gyventojus laikytis visų saugumo rekomendacijų (jos skelbiamos čia).

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija informuoja, kad lapkričio 1 ir 2 d. į kapines įvažiuoti nuo 8 val. iki 12 val. bus leidžiama tik neįgaliesiems, turintiems pažymėjimus. Nuo spalio 28 d. iki lapkričio 2 d., siekiant išvengti transporto spūsčių prie Joniškės ir Lėbartų kapinių vartų, keičiama transporto eismo tvarka (schemos skelbiamos www.klaipeda.lt).

Klaipėdiečiai kviečiami naudotis visuomeniniu transportu, kuris kursuos kas 5–7 min. ir veš iki pat kapinių. Vis dėlto keleiviai neturėtų piktintis, jeigu nebūtų įleisti į autobusą – taip gali nutikti, jeigu atskiruose reisuose keleivių bus per daug, kad būtų galima užtikrinti atstumus tarp jų. Gyventojams rekomenduojama rinktis mažiau apkrautus autobusų reisus (iš miesto – iki 9:30 val. arba po 14 val.), taip pat naudotis papildomais proginiais 111–uoju ir 99–uoju maršrutais. Šių ir įprastų maršrutų tvarkaraščiai yra paskelbti čia.

Popierinių bilietų autobusuose vairuotojai nuo šios dienos nebepardavinėja. Prašoma naudotis elektroniniu bilietu arba popierinius bilietus įsigyti spaudos kioske.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder