„Grigeo Klaipėda" veikla dar neatnaujinta

„Grigeo Klaipėda" veikla dar neatnaujinta

Nuo gegužės vidurio neveikianti Kuršių marias nevalytomis nuotekomis teršusi kartono gamybos bendrovė „Grigeo Klaipėda“ ketvirtadienį neatnaujino veiklos, kaip planavo – dėl nuotekų valymo vis dar nesusitarta su bendrove „Klaipėdos vanduo“. 

Pagrindinis „Grigeo“ grupės akcininkas Gintautas Pangonis gegužės viduryje sakė, kad fabrikas darbą turėtų atnaujinti apie birželio 4 dieną, tačiau įmonės atstovai BNS patvirtino, kad gamykla vis dar neveikia. 

Anot „Klaipėdos vandens“ vadovo Benito Joniko, „Grigeo Klaipėda“ teigia pasistūmėjusi į priekį vykdydama prisijungimo sąlygose numatytus įsipareigojimus. 

„Tikrai derinimas vyksta, bet kol kas dar nepriimame nuotekų (...) Laukiame, kada „Grigeo“ įvykdys (prisijungimo sąlygas – BNS). Jie kiek žinau, bent jau kiek žodžiu teigia, tikrai pasistūmėjo su prisijungimo sąlygų įvykdymu“, – BNS sakė B. Jonikas.

Jo teigimu, tikėtina, kad bendrovė nuotekas pradės priimti „sekančią ar dar sekančią savaitę“.

„Kada galės veikti „Grigeo Klaipėda“, priklausys tik nuo įvykdytų sąlygų. „Klaipėdos vandens“ valykla tikrai yra pasiruošusi, esame pasirengę be jokios rizikos priimti tas nuotekas“, – sakė B. Jonikas.

„Klaipėdos vandens“ įrenginiai nuo sausio valant ir „Grigeo Klaipėdos“ teršalus dirbo beveik maksimaliais pajėgumais, o tarša viršijo normas, sutartas prisijungimo sąlygose. Gegužės viduryje įmonei atsisakius toliau valyti kartono fabriko nuotekas, jis buvo priverstas stabdyti veiklą.    

„Grigeo Klaipėda“ naują sutartį dėl nuotekų priėmimo galės pasirašyti tik trumpam laikotarpiui. B. Jonikas anksčiau yra sakęs, kad ilgalaikė sutartis galės būti sudaryta tik tada, kai kartono bendrovė atliks pirminį nuotekų valymą savo valykloje Dumpiuose.

Šia valykla „Grigeo Klaipėda“ negali naudotis, nes ji areštuota. Bendrovė Klaipėdos apygardos prokurorų prašė pakeisti šį sprendimą, tačiau jis buvo atmestas.

Prokurorų sprendimus, neleidžiančius naudotis valykla Dumpiuose, „Grigeo Klaipėda“ apskundė teismui.

 


 

Papildyta "Grigeo Klaipėda" komentaru

Komentuoja „Grigeo Klaipėda“ vadovas Tomas Eikinas

Nors procesai užtruko kiek ilgiau nei buvo planuota, pradedame ruoštis įmonės veiklos atnaujinimui jau ryt. Penktadienį, birželio 5d., planuojame užbaigti visus darbus, susijusius su prisijungimo prie „Klaipėdos vandens“ nuotekų tinklo Nemuno g. 2 sąlygomis.

Įrenginių prisijungimo vietoje baigiamas įrengti automatinis mėginių semtuvas, įdiegti ph, drumstumo, temperatūros matuokliai bei įdiegėme nuotolinį matavimo ir apskaitos prietaisų duomenų perdavimą į „Klaipėdos vandens“ SCADA sistemą.

Įsipareigojimai baigiami vykdyti, sutartis finalizuojama, tad planuojame jau ryt ją pasirašyti, pakviesti darbuotojus grįžti į darbo vietas ir nedelsiant atnaujinti fabriko veiklą. Laikas šiuo atveju išties brangus, nes kiekviena prastovos valanda įmonei kainuoja tūkstančius eurų, o darbuotojams papildomą nerimą, tad tikimės operatyvaus ir sklandaus sutarties pasirašymo bei nuotekų valymo paslaugos teikimo atnaujinimo.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder