"Grigeo Klaipėda" darbuotojai: "Kaltinimai skaudina"

"Grigeo Klaipėda" darbuotojai: "Kaltinimai skaudina"

Šią savaitę "Grigeo Klaipėda" turėjo vėl pradėti dirbti, o penktadienį buvo planuota atlikti paskutinius darbus, ruošiantis veiklos atnaujinimui.

„Grigeo Klaipėda“ vadovas Tomas Eikinas ketvirtadienį komentavo, kad procesai užtruko kiek ilgiau, nei buvo planuota, tačiau penktadienį planuojama užbaigti visus darbus, susijusius su prisijungimo prie „Klaipėdos vandens“ nuotekų tinklo Nemuno g. 2 sąlygomis.

Žiniasklaidai pateiktame T. Eikino komentare buvo nurodyta, kad įrenginių prisijungimo vietoje baigiamas įrengti automatinis mėginių semtuvas, įdiegti ph, drumstumo, temperatūros matuokliai, įdiegtas nuotolinis matavimo ir apskaitos prietaisų duomenų perdavimas į „Klaipėdos vandens“ SCADA sistemą.

"Laikas šiuo atveju išties brangus, nes kiekviena prastovos valanda įmonei kainuoja tūkstančius eurų, o darbuotojams papildomą nerimą, tad tikimės operatyvaus ir sklandaus sutarties pasirašymo bei nuotekų valymo paslaugos teikimo atnaujinimo", - vakar teigė "Grigeo Klaipėda" vadovas.

Jaučia nuoskaudą

Penktadienį žiniasklaidą pasiekė bendrovės darbuotojų profsąjungos pirmininkės Astos Tumaitienės pasirašytas kreipimasis į visuomenę, kuriame prašoma pagarbos ir supratingumo.

Jame nurodoma, kad bendrovę sudrebinęs skandalas paveikė visus darbuotojus, kurie kaltinami aplinkos tarša.

"Sutinkame, kad žala gamtai negali būti pateisinama, o klaidos privalo būti ištaisytos. Tačiau šie klausimai skirti teisėsaugai ir atitinkamoms institucijoms. Labiausiai apmaudu, kad visoje šioje virtinėje su AB „Grigeo Klaipėda“ turi dalyvauti 165 šios įmonės darbuotojai. Pripažinsime, kad skaitydami skaudžius ir piktus gyventojų komentarus ar girdėdami visuomenės veikėjų pasisakymus, esame skaudinami, tapatinami su blogiečiais, savu laiku vykdžiusiais blogus darbus.

Už nutikusį įvykį nėra atsakingi visi įmonės darbuotojai. Dirbome ir vis dar dirbame tikėdami šia įmone ir jos vertybėmis. Turime daug gerų specialistų, teisingai ir nuoširdžiai atliekame savo darbą, bet esame suvokiami kaip aplinkosaugos skandalo visuma", - teigiama A. Tumaitienės pasirašytame rašte.

Jos teigimu, šis klausimas liečia tik kelis atsakingus asmenis.

"Visi likusieji nenusipelnė kaltinimų, kurie skaudina ne tik juos, bet ir jų šeimos narius. Darbo vieta kiekvienam iš mūsų yra labai svarbi. Turime savo įsipareigojimus, išlaikome šeimas ir tikime savo darbu. O formuojasi vaizdas, kad visuomenininkai, politikai ir kitos institucijos kaltina visus darbuotojus, dar baisiau, prašo uždaryti įmonę ir viską piešia juodomis spalvomis.

Prašome visuomenės pagarbos ir supratingumo. Kai kas laidosi kaltinimais dėl savo asmeninių interesų, tikisi taip atkreipti į save dėmesį, o iš tikrųjų skaudina niekuo dėtus darbuotojus. Mes nepritariame žalos gamtai darymui, tačiau negalime atsakyti už kitų asmenų klaidas, todėl viliamės ir toliau turėti galimybę dirbti", - į visuomenę kreipiasi "Grigeo Klaipėda" darbuotojų profesinė sąjunga.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder