Gimnazistai tapo kraujo donorais

Gimnazistai tapo kraujo donorais

Šiandien Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijoje vyko kraujo donorystės akcija „Aštuoniolikmeti, tapk kraujo donoru“. Kraujo ryžosi duoti daugelis 18 metų sulaukusių gimnazistų.

Ši, gimnazijos visuomenės sveikatos specialistės Gražinos Povilaitienės organizuojama akcija, vyksta jau dešimtus metus.

“Mūsų vaikai ypatingi. Donorystės akcija vyksta jau dešimtus metus, moksleiviai mato kas čia vyksta, o trečiokai nori kuo greičiau sulaukti pilnametystės, kad ir patys galėtų tapti neatlygintinais kraujo donorais”, - teigė G. Povilaitienė.

Ji tvirtino, jog iš anksto dovanoti kraujo buvo pasiryžę 60 moksleivių, o iki pietų Nacionalinio kraujo specialistai paėmė apie 40 gimnazistų kraujo. G. Povilaitienė, kuri ir pati yra donorė, stebėjosi, jog šiemet nemažai moksleivių kraujo po tyrimų specialistams netiko.

Neatlygintinais kraujo donorais tapę gimnazistai buvo apdovanoti Nacionalinio kraujo centro padėkos raštais, taip pat apyranke, kurioje pažymėta jų kraujo grupė. Taip pat buvo galima rinktis iš bilietų į kiną, šokolado ir kitų dovanų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder