Gelbėtojai parodė, kuo ypatingas jų darbas

Gelbėtojai parodė, kuo ypatingas jų darbas

Šeštadienį Klaipėdoje, mieste vykstant gausybei renginių, prie jų prisijungė ir uostamiesčio ugniagesiai gelbėtojai, smalsiems lankytojams suteikę išskirtinę progą iš arčiau pažvelgti į pavojingą ugniagesių darbą.

Ekstremalias sąlygas, kuriomis dirba gelbėtojai, galėjo išbandyti visi, priėję prie netoli Biržos tilto savo darbo metodus ir įrankius demonstravusių ugniagesių.

Čia buvo galima patekti į specialiai gelbėjimo operacijų mokymams pritaikytą patalpą. Įžengus į uždūmintą tamsią patalpą, apima keistas jausmas. Aplink šmėžuoja žmonės. Tik sekant paskui juos ir apgraibomis liečiant kambario pakraščius, eina rasti išėjimą. Ko gero, tik tai patyrus, išties galima suvokti, kaip sunku išsigelbėti iš patalpos, pilnos dūmų.

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros vyriausiasis specialistas Dainius Žardeckis

"Vykstant tarptautiniam laivų paradui, jame nusprendė dalyvauti ir ugniagesiai gelbėtojai. Pristatome visuomenei pagrindines gaisrinės saugos taisykles, veiksmus, parodome realiai dūmų mokomąjį konteinerį, į kurį įžengęs žmogus susipažįsta su tuo, kaip gali pasijusti uždūmintoje patalpoje. Taip pat vaikams dalijame suvenyrus, duodame mokomąją medžiagą, aiškiname, kaip elgtis ištikus nelaimei.

Žmonėms įdomu. Jie nusiteikę puikiai. Vaikams įdomūs daiktai, kuriuos mes naudojame, suaugusieji klausinėja praktiškų klausimų, pavyzdžiui, apie kepsnines, detektorius. Stegiamės jiems viską paaiškinti", - sakė Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros vyriausiasis specialistas Dainius Žardeckis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder