Gatvių rekonstrukcijai – papildomas finansavimas

Gatvių rekonstrukcijai – papildomas finansavimas

Dviem Klaipėdos gatvių rekonstrukcijos projektams skirtas papildomas finansavimas. Klaipėdos savivaldybė su Lietuvos automobilių kelių direkcija artimiausiu metu pasirašys sutartis dėl lėšų skyrimo Joniškės gatvės bei Virkučių ir Klaipėdos gatvių rekonstrukcijos projektams.

Joniškės gatvei papildomai numatyta skirti 500 tūkst. eurų, Virkučių ir Klaipėdos gatvėms – 150 tūkst. eurų. Finansavimas skiriamas po Klaipėdos savivaldybės kreipimosi į Susisiekimo ministeriją dėl lėšų skyrimo pagal Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą.

„Savivaldybei pavyko sutarti ir susitarti, kad miestui būtų skirta daugiau lėšų gatvių rekonstrukcijai. Bendra skiriama suma pagal Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso plitimo pasekmių mažinimo priemonių planą išaugo iki 1,4 mln. eurų. Tikimės, kad tai ne tik prisidės prie ekonomikos gyvybingumo mieste užtikrinimo, bet ir dar labiau paspartins pačių rekonstrukcijos projektų įgyvendinimo eigą“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. 

Joniškės gatvės rekonstravimo II etapas apima ruožą nuo Klemiškės g. iki Liepų g., sankryžą su Liepų gatve bei Šienpjovių gatvelę. Darbus čia numatoma baigti iki šių metų lapkričio 30 d. Papildomas finansavimas šiam projektui pagal Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą buvo skirtas ir gegužės mėn. Tada suma siekė 335 tūkst. eurų. Bendra projekto vertė – 2,42 mln. eurų. 2021 metais numatoma įgyvendinti ir Tauralaukyje esančių Klaipėdos bei Virkučių gatvių rekonstrukcijos projektą. Šio projekto vertė – 1,675 mln. eurų. Šiam projektui pagal minėtą planą pavasarį taip pat buvo skirtas finansavimas, suma – 300 tūkst. eurų.

Pagal Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso plitimo pasekmių mažinimo priemonių  planą, Klaipėdos savivaldybė gegužės mėn. taip pat buvo gavusi 100 tūkst. eurų Tilžės, Mokyklos g. bei  Šilutės pl. ir Tilžės g. sankryžos rekonstrukcijai, 50 tūkst. eurų Šilutės pl. ruožui nuo Tilžės g. iki geležinkelio pervažos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder