Galas apšvietimo džiazui

Galas apšvietimo džiazui

Klaipėdos senamiesčio ir centrinės dalies apšvietimas nuo ateinančių metų bus projektuojamas vadovaujantis bendra schema. Parengti šią schemą įsipareigojo vilniečių bendrovė "Šviesos technologijos" kartu su klaipėdiečiais architektais Mantu Daukšiu ir Laima Šliogeriene.

Klaipėdos savivaldybės atstovai jau buvo susitikę su schemos rengėjais. Savivaldybės administracijos Paveldosaugos skyriaus vedėjas Vitalijus Juška po susitikimo pasidžiaugė, kad Klaipėdoje bus parengtas savotiškas dizaino vadovas ir užkirstas kelias projektuotojų džiazui, kai vykdant vieną ar kitą projektą jam parenkamas apšvietimas, nesuderintas su aplinka.

"Šiuo metu projektuojama padrikai - sprendiniai skiriasi. Taip senamiestyje, centrinėje miesto dalyje atsiranda skirtingo dizaino ir aukščio šviestuvai, skleidžiantys skirtingą spalvinę temperatūrą", - apibūdino situaciją V. Juška.

Vienas iš schemos rengėjų M. Daukšys pažymėjo, kad rengiamoje schemoje bus numatyta bendra apšvietimo sistema Klaipėdos senamiesčiui ir naujamiesčiui. Joje bus nurodoma, kokio aukščio, kokio spalvinio spektro, dizaino šviestuvus bus galima įrengti. Taip pat bus pateiktos rekomendacijos, kokius pastatus, paminklus ir kaip reikėtų apšviesti.

"Tai nereiškia, kad vos parengus schemą bus keičiami esami apšvietimo sprendimai. Schema bus skirta naujiems projektams", - sakė pašnekovas.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder