Futbolo mokyklos statybos darbų pabaiga - birželį

Futbolo mokyklos statybos darbų pabaiga - birželį

Klaipėdos futbolo mokyklos statybos darbai juda pabaigos link - tikimasi, kad į kai kurias mokyklos patalpas jau gegužės mėnesį galės keltis administracija ir treneriai, o iki birželio planuojama pabaigti ir lauke esančio stadiono bei teritorijos aplink jį darbus.

Tikimasi, kad birželį jau visu pajėgumu Klaipėdos futbolo mokyklos stadione galės treniruotis mūsų miesto jaunoji futbolininkų karta.

"Dar derinami kai kurie darbiniai klausimai, pasiskirstoma užduotimis. Procesas vyksta", - antradienį po projekto "Futbolo mokyklos ir baseino pastato konversija" priežiūros komisijos nuotolinio posėdžio "Vakarų ekspresui" sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Savivaldybės Projektų skyriaus vyr. specialistė Vaiva Varnaitė teigė, kad pirmu etapu iki gegužės 3 dienos planuojama baigti mokyklos administracijos pastato įrengimą, antru etapu - iki birželio 1 dienos - tikimasi, bus baigti stadiono ir visi lauko darbai.

"Dar reikia patiesti bėgimo takelius, tačiau kol kas neleidžia oro sąlygos. Statybininkų teigimu, reikia, kad oro temperatūra būtų apie 10 laipsnių šilumos", - paaiškino V. Varnaitė.

Ji tikisi, kad objektas Valstybinei priežiūros komisijai bus atiduotas vertinti iki birželio 1 dienos.

Nuo 2019 metų vasaros prasidėjusių statybų sutarties vertė - apie 11 mln. eurų.

"Vakarų eksprese" jau anksčiau rašėme, kad Klaipėdos futbolo mokykla nuo balandžio 1 dienos keis statusą - iš biudžetinės įstaigos taps viešąja įstaiga.

Teigiama, kad viešajai įstaigai atsiveria daugiau galimybių - ji gali dalyvauti įvairiuose projektuose, gauti ir rėmėjų lėšų, o iš Klaipėdos miesto savivaldybės finansavimą gaus per motyvuojantį sportininko krepšelį.

Klaipėdos futbolo mokykla - viena didžiausių futbolo mokymo įstaigų Lietuvoje. Joje treniruotes lanko 770 vaikų ir jaunuolių iki 19 metų. Iš jų beveik 100 - iš socialiai remtinų arba daugiavaikių šeimų (jiems už treniruotes nereikia mokėti). Dirba 18 trenerių, iš jų net 13 turi tarptautines trenerių licencijas.

 

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder