Europos jaunimo sostinės 2021 atidarymas - Kovo 11-ąją

Europos jaunimo sostinės 2021 atidarymas - Kovo 11-ąją

Kovo 11-ąją ne tik sveikinsime Lietuvą su Nepriklausomybės atkūrimo diena. Tą pačią dieną uostamiestyje startuos Europos jaunimo sostinės 2021 atidarymo renginys. Titulas, perimtas iš Prancūzijos Amjeno miesto, buvo lauktas dvejus metus. 2021-ųjų programą sudaro 9 platformos, numatyti net 67 renginiai, skirti pristatyti ir analizuoti jaunimo idėjas, iššūkius ir problemas.

Projekto vadovė ir kūrybiškumo platformos koordinatorė Greta Meškauskienė teigia, kad atidarymo renginio scenarijų buvo net keli. "Tačiau kartu su komanda priėmėme sprendimą, jog turime išeiti į Lietuvą ir Europą su žinia, kad Klaipėda tikrai turi potencialo. Todėl nusprendėme parengti renginio medžiagą kartu su uostamiestyje gimusiais ar besimokančiais atlikėjais bei renginio svečiais ir ją nufilmuoti. Kartu pasveikinsime Lietuvą su Kovo 11-ąja", - kalbėjo vadovė.

Renginys yra paruoštas iš anksto, jį galės išvysti ne tik Lietuvos, bet ir Europos gyventojai bei projekto partneriai.

Atidarymas bus transliuojamas per LRT Plius televizijos kanalą, kovo 11-ąją dieną, 18 valandą. Praėjus valandai po transliacijos, renginio medžiaga nuguls į lrt.lt portalą, o paskui bus rodoma per visus socialinius tinklus. "Tokiu būdu atidarymo renginys bus matomas tiek vietos, tiek tarptautiniams partneriams. Taip pat tiems, kurie nežiūri televizijos, o labiau yra linkę naudotis internetinėmis platformomis", - pasakojo G. Meškauskienė.

Iki atidarymo projekto komanda jau buvo surengusi spaudos konferenciją, kurios metu šis projektas ir buvo pristatytas. "Turėjome ir jaunimo iniciatyvų pristatymą, praėjusiais metais įgyvendintų jaunimo projektų ir atskirų iniciatyvų pristatymą Jaunimo reikalų tarybai. Kovo 1-ąją startavo moksleivių, jaunimo forumas, kuris bendradarbiauja kartu su Solidarumo platforma ir Lietuvos jūrų muziejumi, siekdamas atkreipti visuomenės dėmesį į jūros ir kitų vandenų taršą", - apie jau įvykusius renginius kalbėjo pašnekovė.

Vadovė akcentuoja, kad visi susitikimai ir renginiai vyksta nuotolinėse platformose, tačiau kartu su atidarymo renginiu planuojama, kad bus ir didesnių renginių, kurie galbūt bus orientuoti į visą miesto bendruomenę ir jaunimą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder