„Europiada“ skelbia II-ąjį savanorių registracijos etapą

„Europiada“ skelbia II-ąjį savanorių registracijos etapą

Viešoji įstaiga „Klaipėdos šventės“, š. m. rugpjūčio 5-9 dienomis uostamiestyje organizuojanti Europos tautų kultūrų šventę „Europiada“, skelbia II-ąjį savanorių registracijos etapą.

Į Europos tautų kultūrų šventę Klaipėdoje laukiama atvykstant 4500 dalyvių (daugiau nei 220 kolektyvų) iš daugiau nei 20 valstybių. Šio didžiulio tarptautinio renginio sėkmės raktas – savanoriai. Kiekvienam kolektyvui reikės pagalbos orientuojantis mieste, kad kolektyvai laiku ir be trikdžių pasiektų renginių ir poilsio vietas, turiningai praleistų laisvalaikį. „Europiadai“ norima suburti iki 230 savanorių.

„Europiados“ organizatoriai užbaigė I-ąją savanorių atrankos etapą, kuriam pasibaigus savanoriauti pakviesta per 60 savanorių, tai yra ketvirtis planuojamo surinkti gerųjų padėjėjų skaičiaus. Organizatoriai nuoširdžiai dėkoja pirmiesiems entuziastams ir tęsia paieškas toliau. II-asis savanorių atrankos etapas finišuos kovo 28-ąją. Tad norintieji rugpjūtį praleisti turiningai, turėtų pildyti anketas.

„Europiadoje“ kviečiami savanoriauti visi – moksleiviai, studentai, dirbantieji, tėvai, seneliai, visi, kam artima savanorystės idėja. „Savanoriais registruosime jaunuolius nuo 14 metų, o viršutinės amžiaus ribos šiai veiklai nėra. Esam atviri jaunimui, šeimoms, brandai bei patirčiai. Svarbiausi kriterijai, kuriuos keliame pretendentams – kalbų mokėjimas ir pozityvus nusiteikimas, nes savanoris tai ir miesto ambasadorius. Norime, kad prisiminimuose apie Klaipėdą išliktų besišypsančių žmonių veidai“,- sako Dalia Grikšaitė, VšĮ „Klaipėdos šventės“ kūrybos vadovė.

Iki vasario organizatorius pasiekusios anketos liudija, kad  savanoriais registruojasi labai įvairūs amžiumi bei patirtimis žmonės, ne tik iš Klaipėdos ar Lietuvos. „Beje, ne vienoje anketoje aptikome įrašą, jog pretendentas savanoriavo 2009-ųjų „Europiadoje“ ir būtent šiame renginyje „susirgo“ pozityviuoju savanorystės užkratu“,- teigia „Europiados“ savanorių koordinatorius Mindaugas Rukavičius. Savo kaip savanorio kelią Mindaugas Rukavičius taip pat pradėjo „Europiadoje“.

Tad visi, ką sudomino galimybė tapti uostamiestyje vyksiančio tarptautinio renginio savanoriais, kviečiami pildyti anketą šiuo adresu: https://europeade.lt/savanorio-anketa/ . Jeigu būtų klausimų, juos galite pateikti organizatoriams el.p.: [email protected] .

Daugiau informacijos:

Dalia Grikšaitė, „Europiados“ projekto Klaipėdoje vadovė, mob. tel. +370 613 35635

Mindaugas Rukavičius,Savanorių koordinatorius

[email protected]

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder