Etikos paieškos: išvados nepasikeitė

Etikos paieškos: išvados nepasikeitė

Klaipėdos miesto politikai patvirtino antrą kartą pateiktas specialiai sudarytos komisijos išvadas dėl Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Alinos Velykienės elgesio.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) jau buvo gavusi anksčiau pateiktas išvadas, kuriose buvo nurodyta, kad A. Velykienė pažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo nuostatas ir esą patiria nuolatinį interesų konfliktą.

Vis dėlto VTEK pasirodė, kad komisija nesuteikė A. Velykienei galimybės pateikti visos informacijos visais nagrinėtais klausimais, todėl įpareigojo tyrimą atlikti dar kartą.

Pakartotinai suformuota komisija per trumpą laiką atliko jai pavestą darbą, tačiau savo išvadų nepakeitė, tik papildė jas A. Velykienės raštu pateiktais atsakymais.

A. Velykienės elgesys buvo tirtas dėl galimai supainiotų interesų, kai ji, būdama motinystės atostogose, esą atstovavo kitiems asmenims padėdama derinti projektus. Tai, teigiama, kertasi su jos pareigomis Savivaldybėje.

Savo paaiškinime dėl visų tirtų aplinkybių A. Velykienė rašė, kad interesų konfliktas kilti negalėjo, nes ji tuo metu buvo motinystės atostogose ir, pasak paaiškinimo, tvarkė dokumentus ne kažkam atstovaudama, o kartu su kitais bendraturčiais rūpindamasi namo reikalais.

Vis dėlto specialiai sudarytos komisijos pirmininkas Algirdas Grublys nurodė, kad A. Velykienės pateikti paaiškinimai raštu nedavė pagrindo paneigti ankstesnes išvadas ir argumentus, todėl išvados nėra keičiamos.

Antrąsyk parengtos išvados su papildymu vėl grįš į VTEK, kuri ir turės spręsti, ar pažeidimų iš tiesų buvo.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder