Energetikai šventė profesinę šventę

Energetikai šventė profesinę šventę

Balandžio 17 dieną Lietuvos energetikos sektoriaus darbuotojai mini savo profesinę šventę. Klaipėdos energetikai tai darė neįprastoje vietoje, Klaipėdos energetikos širdyje - senojoje elektrinėje.

Šiais metais įmonė "Klaipėdos energija" mini 90 metų veiklos sukaktį. Įmonės veiklos pradžia - 1929 metais pastatyta anglimis kūrenama elektrinė ant Danės kranto. Tuo metu tai buvo viena moderniausių elektrinių Lietuvoje. Elektrinė stipriai nukentėjo Antrojo pasaulinio karo metais, tačiau vėliau buvo atstatyta ir veikia iki šiol. Tiesa elektra čia jau nebegaminama - tiekiama šiluma Klaipėdos miestui.

"Klaipėdos energijos" generalinis direktorius Antanas Katinas, sveikindamas kolegas, sakė, kad šią dieną turėtų būti pagerbti visi šioje srityje dirbantys žmonės.

"Noriu pasveikinti visus matomus ir nematomus žmones, kurie nepertraukiamai užtikrina šilumos tiekimą Klaipėdos miesto ir Klaipėdos rajono gyventojams. Noriu pasidžiaugti, kad mūsų teikiama paslauga yra viena aktualiausių žmonijos istorijoje", - kalbėjo A. Katinas.

Jis pasidžiaugė svarbiais praėjusiais metais ir šiais metais jau nuveiktais darbais - naujų energijos gavybos šaltinių statyba ir įsisavinimu. A. Katinas dėkojo inžineriniam personalui, kuris svariai prisidėjo prie naujų įrenginių atsiradimo Šilutės plente esančioje katilinėje ir Lypkių katilinėje.

Generalinis direktorius kolektyvui linkėjo kantrybės, stiprybės ir optimizmo nelengvame, tačiau itin svarbiame darbe.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas "Klaipėdos energiją" įvardijo pramoniniu Klaipėdos simboliu, kuris yra orientuotas į inovacijas ir šiuo aspektu jis gali būti pavyzdžiu ir kitoms įmonėms.

"Nėra nė vienos nereikšmingos grandies, nė vieno žmogaus, be kurio visa ši struktūra galėtų egzistuoti. Dėkoju visiems, kurie sunkiu darbu užtikrina, kad tiek tiesiogine, tiek perkeltine prasme Klaipėdos mieste būtų jaukiau ir šilčiau", - pabrėžė miesto meras.

Šventei ryškių spalvų suteikė "Lietuvos talentuose" pasirodžiusi oro akrobatė Izabelė Kuzelytė, kurią į orą pakėlė "Klaipėdos energijos" kranas.

A. Katinas ir V. Grubliauskas įteikė asmenines padėkas darbuotojams, kurie praėjusiais ir šiais metais labiausiai pasižymėjo profesinėje sferoje. Už indėlį į įmonės ir miestiečių gerovę padėkos skirtos įvairiausių grandžių darbuotojams: nuo inžinierių, šaltkalvių iki buhalterių.

VISI. "Klaipėdos energijos" generalinis direktorius Antanas Katinas akcentavo, kad Lietuvos energetikų dieną pagerbiami visi žmonės, kurie nepertraukiamai užtikrina šilumos tiekimą Klaipėdos miesto ir Klaipėdos rajono gyventojams. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Energetikai šventė profesinę šventę

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder