Eligijus  Masiulis dalyvaus Klaipėdos mero rinkimuose

Eligijus Masiulis dalyvaus Klaipėdos mero rinkimuose

Politine korupcija kaltinamas buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ketina kelti savo kandidatūrą į Klaipėdos miesto merus.

Vyriausioji rinkimų komisija BNS ketvirtadienį patvirtino, kad E. Masiulis registravosi savarankišku politinės kampanijos dalyviu Klaipėdos mero rinkimuose.

Apie sprendimą dalyvauti rinkimuose jis paskelbė ir feisbuke.

„Matau, kad žmonės aplinkui atsimerkę, noriu, kad ir Klaipėda atsimerktų, todėl keliu savo kandidatūrą į Klaipėdos miesto merus“, – feisbuke parašė E. Masiulis.

Kandidatus ar kandidatų sąrašus paprastai kelia politinės partijos ir visuomeniniai rinkimų komitetai, tačiau kandidatu į merus galima išsikelti ir savarankiškai.

E. Masiulis 2016 metais pasitraukė iš aktyvios politikos, kai paliko Seimo nario ir Liberalų sąjūdžio pirmininko pareigas, o teisėsauga pareiškė jam įtarimus paėmus kyšį iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio.

Ši byla dabar yra nagrinėjama Vilniaus apygardos teisme.

E. Masiulis žada savo programą pristatyti specialioje spaudos konferencijoje.

„Parsivežu ir savo gyvenimo kuprą. Ji sunki ir slegianti, bet daug ko pamokanti ir leidžianti labiau suvokti pasaulį. Net ir su ja, esu tikras, tvirtas ir nepalaužiamas. Mano gyvybė yra tiesa. Mano vaistai yra žinojimas, kaip viskas buvo. Ir tegul rūpinasi vaistais tie, kuriems žūtbūt tą tiesą reikia iškreipti. Nepasiduosiu, nes esu teisus“, – tvirtino eksparlamentaras, 2008–2012 metais dirbęs susisiekimo ministru.

„Politinės audros ar uraganai gali tave stipriai aplaužyti, bet nėra tokios jėgos, kuri galėtų išplėšti iš tavo širdies troškimą aktyviai gyventi, būti su žmonėmis, tikėti jais ir veikti. Tai yra mano genuose ir kraujyje“, – pridūrė jis.

Buvęs liberalų lyderis teigė, kad Klaipėdai reikia „lipti ant aukštesnio laiptelio“.

„Reikia išlaisvinti Gražuolę Klaipėdą. Reikia atrakinti Jos gyvenimą“, – kalbėjo E. Masiulis.

„Žmonės atsipalaidavę ir linksmi, nesiskolinantys iki kitos algos, politikai garbingi ir atviri, nemeluojantys, net jeigu buvo sutikę velnią, verslininkai, siekiantys garbingo pelno ir dar kylantys žaliais buliais į viršų, ir dronai atnešantys rinkėjo pažymėjimą. Tokia Klaipėda bus. Atsimerkusi Klaipėda“, – sakė jis.

Šiemet teisme pradėtoje nagrinėti „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje kaltinimai be E. Masiulio yra pareikšti ir keliems kitiems politikams, taip pat R. Kurlianskiui ir pačiam koncernui kaip juridiniam asmeniui.

Pareigūnai įtaria, kad politikai ėmė kyšius ar tarėsi dėl jų su R. Kurlianskiu, o vėliau siūlė ar palaikė koncernui palankias iniciatyvas Seime ir kitose institucijose. Kaltinamieji įtarimų nepripažįsta ir sako, kad tyrimas vykdytas tendencingai.

Šiuo metu E. Masiulis vadovauja reklamos agentūrai „Versanus“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder