Eglučių pardavėjai pastebėjo naują tendenciją

Eglučių pardavėjai pastebėjo naują tendenciją

Artėjant didžiosioms metų šventėms, žmonės puošia savo namus. Eglutes iš prekybos vietų šluojantys pirkėjai kaip reikiant papildė eglučių pardavėjų pinigines. Pastarieji pastebi ir naują tendenciją - populiarėja eglutės vazonuose.

"Šeštadienį ypač pirko - pardavėme per 50. Sekmadienį šiek tiek mažiau. O per visą savaitgalį pardavėme per 100 eglučių", - pasakojo eglutes netoli vieno Klaipėdos prekybos centro pardavinėjęs Gvidas.

Gal tikisi pasisodinti?

Jaunas vaikinas teigė, kad šiais metais itin išpopuliarėjo eglutės vazonuose. "Gal taip yra todėl, nes vėliau jas galima pasisodinti. Kirstinės populiaros šiek tiek mažiau, tačiau jas taip pat perka, nes jos pigesnės", - sakė jis.

Gvidas skaičiavo, kad pigiausios jo pardavinėjamos eglutės kainuoja 7-8 eurus. Jos auga vazonuose. Kirstos ir iki 2 metrų siekiančios eglutės kainuoja maždaug 25 eurus. Tiesa, yra ir kur kas brangesnių.

"Dabar brangiausia elgutė kainuoja 39 eurus. Kirsta, iki 3 metrų. O štai dar brangesnes jau išpirko", - sakė jis.

"Šį savaitgalį tikrai pirko. Neskaičiavau, bet pardaviau itin daug. Daugiau pirko kėnius ir sidabrines eglutes, siekiančias iki 1,5 m. Kainos priklauso nuo dydžio ir siekia nuo 15 iki 60 eurų. Pačios didžiausios - iki 3 metrų - ir yra pačios brangiausios. Žmonių sulaukti tikimės ir kitą savaitgalį", - sakė "Vakarų ekspreso" kalbinta eglučių prekeivė, nenorėjusi atskleisti savo vardo.

NUOLAIDA. Vis dar galima rasti ir vos 5 eurus kainuojančių eglučių, kurioms taikoma nuolaida.

Užauginti eglutei - nuo 6 iki 15 metų

Eglutes jau dešimtmetį auginantis ir jomis prekiaujantis Artūras Kazanavičius tikino, kad artėjantį savaitgalį tikisi tokio pat pirkėjų susidomėjimo, kaip ir praėjusį.

"Tiesa, gali būti kitoks asortimentas. Prieš pat šventes pirks jau mažesnes", - kalbėjo jis.

Vyras prekiauja tik nukirstomis eglutėmis. Augintojas pasakojo, kad jo darbas prasideda jau pavasarį, kai reikia pasodinti eglę, visus metus ją prižiūrėti. Iš 600-700 pasodintųjų 500 išauga tinkamos parduoti.

"Kitos nuauga negražiai arba nudžiūva viršūnės, nulūžta", - tikino A. Kazanavičius ir pabrėžė, kad 1,5 metro siekiančią eglutę užauginti trunka nuo 5 iki 6 metų.

Didesnes eglutes tenka auginti ir 15 metų.

Prekeivis teigė, kad kirstos, natūralios eglės kainuoja nuo 7 eurų. "Daug kas tokių ieško. Auginu eglutes plantacijoje. Išmokstame auginti vis gražesnes, tai daugiau ir parduodame. Žmonės pradeda atsirinkti", - pastebėjo jis.

Vyro prekiaujamų eglučių kainos siekia iki 30 eurų. "Metro eglutė - 7 eurai, pusantro metro - 12 eurų, dviejų metrų - apie 15 eurų, o per du metrus - iki 30 eurų", - kainas vardijo A. Kazanavičius.

Prekeivis skaičiavo, kad praėjusiais metais iš 500 parduoti skirtų eglučių liko vos 4, kalėdinių eglučių prekyba šiais metais taip pat klostosi puikiai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder