Dovana merui - plikas kaulas

Dovana merui - plikas kaulas

Klaipėdos socialiniai darbuotojai ketvirtadienį prieš miesto Tarybos posėdį piketavo priešais Savivaldybės pastatą. Jie teigė prašantys socialinio teisingumo ir vienodų algų tiek valstybės, tiek Savivaldybės lėšomis finansuojamiems darbuotojams.

Prie piketavusių socialinių darbuotojų priėjęs meras Vytautas Grubliauskas priminė, kad miesto Tarybai siūloma visų biudžetinių įstaigų, tarp jų ir socialinių, darbuotojams atlyginimus didinti 15 procentų (nekintamąją dalį - 8 proc., kintamąją, dėl kurios sprendžia įstaigos vadovas, - 7 proc.).

Vis dėlto vėliau iš tribūnos Tarybos nariams kalbėjusi Šeimos ir vaiko gerovės centro profesinės sąjungos "Solidarumas" pirmininkė Roma Martinkevičienė rėžė, kad toks pakėlimas yra niekinis. Esą socialiniai darbuotojai nuolat darbe susiduria su pavojais, darbas yra sunkus, tenkanti atsakomybė - labai didelė, o atlyginimas - per mažas.

"DOVANA". Atlyginimų nekintamos dalies didinimą 8 proc. Roma Martinkevičienė prilygino numestam kaului - esą tai - niekinis algos pakėlimas. Virginijos SAMULIONYTĖS nuotr.

R. Martinkevičienės teigimu, tie socialiniai darbuotojai, kurie finansuojami iš valstybės biudžeto, gauna apie 178 eurais daugiau nei tie, kurie finansuojami iš Savivaldybės biudžeto, nors darbuotojai yra tos pačios kvalifikacijos, turi tokį pat išsilavinimą ir identišką darbo stažą. Jos duomenimis, aukščiausios kvalifikacijos socialinis darbuotojas, turintis daugiau nei dešimties metų darbo stažą, dabar Klaipėdoje "į rankas" gauna maždaug 460 eurų.

Socialinių darbuotojų atstovai tikino, kad apmaudu dėl to, jog, pvz., Gargžduose socialiniams darbuotojams atlyginimai per pastaruosius kelis mėnesius padidėjo 20 proc.

"Pavyzdžiui, Gargžduose ir Kretingoje socialiniai darbuotojai gauna didesnius atlyginimus nei klaipėdiečiai. Tad mūsų specialistai jau geriau važiuoja dirbti į Gargždus. Jau nekalbu apie sostinę, kur neatskaičius mokesčių socialiniai darbuotojai uždirba 909 eurus, o šiemet jiems dar 50 proc. kils algos", - anksčiau "Vakarų ekspresui" yra sakiusi R. Martinkevičienė.

Miesto merui R. Martinkevičienė įteikė dovaną - juodu kaspinu perrištą pliką kaulą maišelyje su užrašu "Reikalavimai - europietiški, algos - sovietinės".

Vis dėlto miesto Taryba, tvirtindama miesto strateginį veiklos planą, patvirtino tuos pačius 15 proc.

Didesnio algų pakėlimo, pasak V. Grubliausko, socialiniai darbuotojai bei kiti biudžetinių įstaigų darbuotojai gali tikėtis ateityje, jeigu pavyks rasti lėšų biudžete.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder