Dituvai ir Vaiteliams - geresnis susisiekimas

Dituvai ir Vaiteliams - geresnis susisiekimas

Nuo kitų metų pradžios keleiviniai maršrutai į Dituvą ir Vaitelius bus įjungti į bendrą Klaipėdos maršrutų sistemą.

Pasibaigus senoms keleivių vežimo sutartims, VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" skelbia konkursą vežti keleivius šiais maršrutais. Jeigu konkursas vyks sklandžiai, jau nuo Naujųjų šių sodų gyventojai turės patogesnį susisiekimą su miestu.

Laikantis mūsų priemiesčiams taikomų standartų, autobusai į Dituvą važiuos dažniau ir ilgiau, o ir patiems autobusams bus taikomi aukštesni kokybiniai reikalavimai - jaunesnis amžius, aukštesni komforto reikalavimai, visi autobusai bus žemagrindžiai. Didesniu keleivių saugumu rūpinsis sumontuotos kameros, o autobusuose įdiegta elektroninio bilieto sistema sudarys sąlygas ne tik realiu laiku sekti autobusų važiavimą išmaniuosiuose įrenginiuose, bet ir naudotis elektroninio bilieto sistemos teikiamomis atsiskaitymo galimybėmis bei nuolaidomis.

Į Vaitelius planuojame pratęsti dabartiniu metu iš autobusų stoties iki Jokūbavo važiuojančio autobuso maršrutą, todėl į šiuos sodus autobusas važiuos nebe 7 mėnesius, kaip dabar, o ištisus metus ir tai darys dažniau.

Nepaisant kiekybinių ir kokybinių patobulinimų, kartinio bilieto kaina, planuojama, išliks tą pati. Maršrutai bus įtraukti į bendrą Klaipėdos bilietų sistemą, juose bus taikoma šiai sistemai galiojanti nuolaidų sistema. Orientuojamės ne vien tik į sodininkus, bet ypač - į kasdieninius keleivius, kurie važiuoja į darbą ar mokyklą.

Tad šiuose maršrutuose pagaliau bus užtikrintas toks pat paslaugos standartas kaip ir kitų tolimesnių priemiesčių - Šernų, Plikių ar Agluonėnų gyventojams. Savo ruožtu sodų bendrijos dabar turi pasidaryti reikiamus "namų darbus" - civilizuotai sutvarkyti stoteles bei įvažas ir prižiūrėti gatves, kuriose vyksta viešojo transporto eismas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder