Dirbs nauja administracijos direktoriaus pavaduotoja

Dirbs nauja administracijos direktoriaus pavaduotoja

Liepos 1-ąją Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas pradės eiti verslininkė liberalė Elida Mantulova. Tam pritarė miesto Taryba. Jos nariai klausimų pažėrė ne tik apie jos planus, tačiau ir sveiką gyvenimo būdą.

Į nėštumo ir motinystės atostogas išeinančią dabartinę direktoriaus pavaduotoją Aliną Velykienę pakeisianti Elida Mantulova, administracijos direktoriaus Sauliaus Budino prašymu, gaus šiek tiek mažesnę algą nei jos pirmtakė - vietoje 40 proc. priedo prie atlyginimo E. Mantulova gaus tik 20 proc. dydžio priedą. Tai reiškia, jog jos alga per mėnesį sieks 1658 eurų, prie kurios prisidės 331 eurų priedas.

Priedo būtinybę pats S. Budinas aiškino tuo, jog valstybės tarnautojų atlyginimai, nors ir žadėta, Vyriausybės nebuvo atstatyti į 2008 metų lygį, o augant Saviavaldybės biudžetui krūvis jį aptarnaujant taip pat didėja.

Prie tribūnos stojusi E. Mantulova tvirtino, jog turėtų puikiai tvarkytis su investicijų ir ekonominės plėtros departamento prižiūrimomis sritimis - ji pati turi išsilavinimą bei verslą susijusį su ekonomika ir teise. Jos vadovaujama įmonė jau 11 metų užsiima finansinės apskaitos ir verslo teisės paslaugomis, ten dirba 10 žmonių. Be to, nuo 2010 metų ji teikia įmonių restruktūrizavimo ir bankroto procedūrų paslaugas.

"Nors ir ne tokiais mastais, tačiau teko įgyvendinti Europos Sąjungos projektus Klaipėdos rajono erdvėje", - pridūrė ji.

Paklausta, kam ši žadanti palikti verslą, E. Mantulova tikino, jog jo perduoti niekam neketina - kadangi jos bendrovėje nėra darbuotojų kaitos, jai pačiai pastaraisiais metais dirbti itin daug netenka. Nebent "atsigerti kavos su VIP klientais ir išgirsti jų bėdas". Daugiausia jos darbo sudarydavo minėtų bankroto procedūrų administravimas, tačiau šiuos darbus ji rado kam perduoti. Ji tikisi, jog į darbą grįžus A. Velykienei ji galės grįžti į savo verslą, kuris ir be jos turėtų puikiai išsilaikyti.

Ne vienas Tarybos narys domėjosi, kodėl būsima pavaduotoja gyvena rajone. Ji tvirtino, jog Klaipėdoje yra gyvenusi Budelkiemio gatvėje, tačiau dėl meilės šunims privalėjo ieškotis nuosavo namo, o Klaipėdos mieste jo tiesiog negalėjusi įpirkti. Esą jei Klaipėdos miestas plėsis geografiškai, ateityje ji tikisi tapti miesto gyventoja.

Paklausta ką ji žadanti keisti savo vadovaujamose srityse ir koks bus jos vadovavimo stilius, ji pripažįsta nesiekianti perversmų.

"Man buvo pristatytą visų vykdomų projektų eiga, buvau supažindinta su departamentų darbu, darbų eiga, turimomis problemomis, siekiais ir tikslais. Esu maloniai nustebinta darbuotojų profesionalumu, kurie valdo situaciją ir mintinai gali atsakyti į bet kurį klausimą. Komanda yra stipri, todėl iš pradžių žadu ne keisti, o integruotis į kolektyvą. Kolegos tai padės padaryti, o integravusis bus galima siūlyti matymus, įžvalgas ir po diskusijų keisti", - politikams sakė ji ir pridūrė, kad vadovaudama sieks kuo geresnio tarpusavio supratimo tarp jos ir darbuotojų, komandinio darbo.

Paklausta, kaip ji žada kovoti su žalingais įpročiais, E. Mantulova net neslėpė, jog rūko ir to nežada atsisakyti.

"Esu tokia, kokia esu. Kiekvieną dieną nuo 7 ryto bei nuo 8 vakaro žaidžiu tenisą. Taip, aš rūkau, ir keisti šio įpročio kol kas nesu pasiruošusi. Taip, jis yra žalingas ir niekam nesiūlau pradėti rūkyti, tad pasisakau už tai, jog mokyklose jau nuo ankstyvo amžiaus vaikams būtų užkertamas kelias šio žalingo įpročio atsiradimui", - sakė ji.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder