Dilema: kas turi aprūpinti mokyklas dezinfekcinėmis priemonėmis?

Dilema: kas turi aprūpinti mokyklas dezinfekcinėmis priemonėmis?

Uostamiesčio mokyklos už dezinfekcines priemones ir mokinių saugumą moka iš savo kišenės. Už priemones Klaipėdos savivaldybė sumokėjo tik per abiturientų egzaminus vasarą, tačiau, pasak Švietimo skyriaus atstovų, pagalba bus suteikta ir šiais mokslo metais.

"Pagalbos labiausia norime dėl aprūpinimo, nes senka visos atsargos. Norime, kad mokyklos galėtų galvoti apie mokymo procesą, kaip mokyti vaikus ir nesuktų sau galvos dėl besibaigiančių dezinfekcinių skysčių, dėl apmokėjimų už papildomus darbus", - susirūpinimą išreiškė Hermano Zudermano gimnazijos direktorė Jolita Andrijauskienė.

Naujaisiais mokslo metais mokyklos susiduria su įvairiais iššūkiais. Senkančios dezinfekcinės priemonės - vienas jų.

"Pasitaiko atvejų, kai žmonės priversti dirbti ir savaitgaliais, kad dezinfekuotų patalpas. Viskam reikalingos lėšos. Ir ne vien tik mokyklos vadovas turi galvoti apie tai, iš kur jų gauti. Tai turėtų rūpėti ir miesto savivaldybei", - svarstė J. Andrijauskienė.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė akcentavo, kad situaciją visų pirma reikia analizuoti.

"Mokyklose ūkio lėšos nebuvo leidžiamos beveik tris mėnesius, nes mokyklos dirbo nuotoliniu būdu. Mes mokyklų administracijų teiravomės ir kol kas dezinfekcinių priemonių užteko. Dabar po mėnesio pasižiūrėsime, kiek mokyklai reikia lėšų tokioms priemonėms įsigyti, kad būtų užtikrinti reikalavimai", - pakomentavo L. Prižgintienė.

Pasak skyriaus vedėjos, kol kas nėra nustatyta kiek uostamiesčio mokyklos sunaudoja priemonių, nes jų plotai ir srautai yra skirtingi.

Ši situacija yra nauja, tad tam reikia pasiruošti.

"Pasibaigus rugsėjui išsiaiškinsime, kiek kokiai mokyklai reikia paramos, kiek išnaudojama priemonių. Situaciją reikią analizuoti", - teigė Švietimo skyriaus vedėja.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder