Didins Autobusų parko įstatinį kapitalą

Didins Autobusų parko įstatinį kapitalą

Klaipėdos savivaldybės taryba ketvirtadienį pritarė UAB Klaipėdos autobusų parko įstatinio kapitalo didinimui, taip suteikdama galimybę įmonei įsigyti du uostamiestyje pagamintus elektrobusus.

Dar prieš pradedant svarstyti klausimą nuo balsavimo nusišalino meras Vytautas Grubliauskas ir du Tarybos nariai: Elida Mantulova ir Rimantas Didžiokas.

Klausimą pristatęs Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis priminė, kad pritarimas įmonės įstatinio kapitalo didinimui leistų Savivaldybei sparčiau siekti užsibrėžtų tikslų - triukšmo, taršos mažinimo, ekologiško transporto plėtros.

"Įmonė ne kartą kreipėsi į Klaipėdos savivaldybės administraciją dėl įstatinio kapitalo didinimo. Galutinai sprendimas kreiptis į Tarybą buvo priimtas šių metų kovo mėnesį", - sakė E. Simokaitis.

Jo teigimu, prašymas didinti įstatinį kapitalą užsitęsė ilgiau nei metus dėl kelių priežasčių: buvo pratęsta pirkimo sutartis, buvo užsitęsęs elektrobusų gamybos procesas, tad jų pateikimo laikas buvo nukeliamas.

Visgi Tarybos nariai Nina Puteikienė ir Viačeslavas Titovas pasisakė už sprendimo atidėjimą. Jų manymu, yra daug neatsakytų klausimų. Visgi po balsavimo Taryba nusprendė sprendimą priimti ketvirtadienio posėdyje.

"Išnagrinėję kitų miestų patirtį matome, kad Vilnius perka pigesnius elektrobusus. Ar ne logiškiau ir pigiau leisti mažesnius, bet dažniau? Kam mums tie ilgi, senamiestį laužantys autobusai? Suprantame, kad tai susiję su parama privačiam verslui. Klausimas opus, bus žiūrima pro didinamąjį stiklą. Kiek nusišalinusių, suinteresuotų asmenų", - sakė N. Puteikienė.

Kitas Tarybos narys Vytis Radvila kolegei oponavo primindamas, kad sostinės įsigyti elektrobusai galės vežti tiek keleivių, kiek veža mikroautobusai.

"Kalbame apie įmonės įstatinio kapitalo didinimą, o ne apie elektrobusus. Klaipėdos autobusų parko atsakomybė, kaip lėšas panaudos", - sakė jis.

Visgi klausimų dėl skaidrumo kilo ne tik Tarybos opozicijos, bet ir pozicijos nariams. Vaida Žvikienė pateikė siūlymą situacija pasidomėti Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybai, kuri atliktų tyrimą dėl procedūrų skaidrumo ir atsakingų asmenų veiksmų teisėtumo.

Tokiam siūlymui buvo pritarta, o sprendimui pritarė 24 Tarybos nariai iš 26. Klaipėdos autobusų parko įstatinis kapitalas bus didinamas 665 tūkst. eurų.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad Klaipėdoje sukurtas, Europos Sąjungoje pripažintas elektrinis autobusas "Dancer" kainuoja 350 tūkst. eurų. Dviejų tokių elektrobusų įsigijimas Klaipėdos autobusų parkui kainuos 700 tūkst. eurų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder