Dėl vienišų senjorų Kalėdų bėgo ir per lietų

Dėl vienišų senjorų Kalėdų bėgo ir per lietų

Artėjant Kalėdoms Lietuvos verslo kolegija kartu su Maltos ordino pagalbos tarnyba ir šiemet organizavo šventinį labdaringą Gerosios žvaigždės bėgimą, kurio šūkis - "Padovanok Kalėdas senjorams ".

Sekmadienį oro sąlygos tikrai nelepino, tačiau ir lyjant susirinko per 100 bėgimo dalyvių. Jauniausiam jų buvo 2,5 mėnesio, vyriausiam - 84 metai. Kai kurie jų buvo pasipuošę Kalėdų senelio kepuraitėmis. Juos linksmino mimai, Kalėdų senelis, vaikams dalijantis saldainius, maltiečiai pasirūpino karšta arbata. Visų nuotaika buvo stebėtinai gera, jos nesugadino kaip tik prieš startą įsismarkavęs lietus. Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas bėgimui dar neprasidėjus pasveikino dalyvius su pergale, nes visi jie lietingą sekmadienį įveikė snaudulį.

"Svarbiausia yra gera nuotaika, lietus tam tikrai negali sutrukdyti", - sakė Modestas Vaikšnoras, Lietuvos verslo kolegijos skyriaus administratorius.

Prieš startą bėgikai dar padarė linksmą muzikinę mankštelę. Neatrodė, kad jų daug, bet kai jie pasileido gatve, padvelkė tokiu ryžtu, jaunatvišku entuziazmu, kad gerumas bematant užliejo lietuje sužvarbusių žiūrovų sielas.

Šiemet šios taurios akcijos dalyviai bėgo 2015 žingsnių senamiestyje. Startas ir finišas buvo prie Lietuvos verslo kolegijos.

Pirmasis finišavo ir absoliučiu šio bėgimo nugalėtoju tapo 18 metų moksleivis dvyliktokas Benediktas Mickus, gerokai atsiplėšęs nuo kitų. Teko šiek tiek palaukti, kol absoliutus nugalėtojas galės kalbėtis. Vaikinas jau aštuonerius metus užsiima lengvaatletika. "Ne, man nesitingėjo bėgti per lietų. Sportininkai kitokie žmonės. Jie kaip tik nori visur dalyvauti. Man smagu. Kasmet dalyvauju šiose varžybose, bet šiemet pirmą kartą laimėjau", - sakė Benediktas.

"Nedaug bėgome, nespėjau nė uždusti. Starto metu įkvėpėme, finišo iškvėpėme", - juokavo 54 metų atsargos kariškis Raimondas Kaniauskas, dalyvaujantis Gerosios žvaigždės bėgime jau antrą kartą.

Kas, kad šlapo protokolai, sunku buvo sužiūrėti visus nugalėtojus, viską atpirko gausybė puikių prizų. Buvo apdovanojami tris pirmąsias vietas savo amžiaus grupėje laimėjusieji, gražiausiai pasipuošęs asmuo, gausiausiai dalyvavusi mokykla (prizas atiteko Policijos mokyklai), jauniausias, vyriausias dalyvis, greičiausiai atbėgęs augintinis ir t. t. Grupių buvo net 9. Beje, ko gero, vis mažesni vaikai, dalyvavę bėgime, gavo puikius maltiečių rankomis numegztus zuikučius. Pasirodo, maltietės ardo labdarai netinkamus megztinius, mezga zuikučius ir juos dovanoja.

Renginio metu surinktos lėšos, kurias aukojo renginio dalyviai pagal savo galimybes, pasak M. Vaikšnoro, pagal širdies gerumą, bus skiriamos maltiečių prižiūrimiems vienišiems ir savimi pasirūpinti negalintiems seneliams maitinti ir globoti. Pernai bėgo apie 300 klaipėdiečių, surinkta buvo apie 2000 Lt. Šiemet bėgo mažiau uostamiesčio gyventojų, surinkta 193 eurai. Mažiausiai per trejus metus, kai organizuojama ši akcija. Ir dėl to kalčiausias, ko gero, buvo lietus.

Renginį vedusi Lietuvos verslo kolegijos direktoriaus pavaduotoja studijoms docentė daktarė Genovaitė Avižonienė mano, kad šiemet dalyvių buvo šiek tiek mažiau galbūt dėl prasto oro. "Vis tiek labai džiugu, kad tokiu oru, pliaupiant lietui atėjo ir vaikai, ir pagyvenę žmonės. Kiti net iš Kauno atvažiavo. Vyriausias mūsų dalyvis jau antrus metus atvažiuoja. Manau, mes įgausime pagreitį. Tikimės, kad kitais metais švies saulė ir sulauksime daugiau dalyvių", - sakė G. Avižonienė.

Jono Valaičio vaizdo įrašas

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder