Dėl policijos pastato - tyla

Dėl policijos pastato - tyla

Nors jau rugpjūčio pabaigoje turėjo išaiškėti buvusio policijos komisariato pastato Jūros g. 1, likimas, tačiau kol kas sprendimo nėra.

Miesto valdžia ir menininkų bendruomenė skėsčioja rankomis, tačiau Vyriausybės kancleris ramina - galutinį spredimą priims tada, kai bus atlikti skaičiavimai.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas teigė susisiekęs su Vyriausybės kancleriu, tačiau kada bus sprendimas, neaišku: dar šį ar jau kitą mėnesį.

"Kiek žinau, menininkai labai laukia sprendimo - jau pradėjo konkrečius veiksmus, Klaipėdoje lankėsi ir ekspertai iš užsienio. Ta tyla optimizmu nekvepia, tačiau vilties neprarandu", - teigė V. Grubliauskas.

Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis "Vakarų ekspresui" komentavo, kad kol kas sprendimas dėl šio pastato nėra priimtas dėl to, kad šiuo metu atliekami skaičiavimai.

"Turto bankas, kaip centralizuotai valdomo valstybės turto valdytojas, yra atlikęs šio valstybės nekilnojamojo turto panaudojimo analizę, taip pat dėl pastato ateities ir jo pritaikymo galimybių tariamasi su Klaipėdos miesto savivaldybe. Suprantant šio klausimo svarbą gyventojams, Klaipėdos menininkų bendruomenei ir savivaldai, galutiniai sprendimai bus priimti vadovaujantis skaičiavimais - kaštų ir naudos analize ir ieškant optimalaus varianto", - sakė A. Stončaitis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder