Dėl nelaimingų nutikimų darbe imamasi priemonių

Dėl nelaimingų nutikimų darbe imamasi priemonių

Tiek gruodis, tiek naujų metų pradžia pasižymėjo nelaimingais nutikimais darbe. Valstybinės darbo inspekcijos atstovai sako, kad pernai uoste įvyko tik vienu nelaimingu įvykiu daugiau nei 2017-aisiais, tačiau ketina šiemet kur kas daugiau dėmesio skirti Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste dirbančioms kompanijoms.

Pernai lapkričio pabaigoje vienas darbuotojas apako, gruodį dviejų incidentų metu žuvo trys žmonės. Šiemet sausio pradžioje darbo metu nuo pastolių nukrito ir susižalojo žmogus, o šią savaitę statybų vietoje Šilutės plente atliekant lietaus nuotekų įrengimo darbus 1960 m. gimęs vyras lipdamas kopėčiomis nukrito ir susižalojo.

Kyla klausimas - ar darbdaviai tiesiog sumažino dėmesį savo darbuotojų saugumui, ar kokios kitos yra tokių nelaimių priežastys?

Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos skyriaus vedėjas Vytautas Ročys informavo, kad sausio 16 d. Darbo inspekcija organizuoja pasitarimą su Uosto direkcijos vadovu, su visų uosto kompanijų vadovais. Į jį iš Vilniaus ketina atvykti Valstybinės darbo inspekcijos vadovas. Taigi, Klaipėdoje organizuojamas didžiulis pasitarimas darbų saugos klausimais.

"Žinome, kad uostas yra didesnio pavojaus zona, jame daugiausia nutinka nelaimingų nutikimų. Be abejo, jų pasitaiko ir statybose, gal net daugiau, tačiau susižalojimai lengvesni nei uoste, kuriame daugiau mirties ir sunkių susižalojimų atvejų. Tai viena iš pavojingiausių darbo vietų. Todėl imamės tam tikrų priemonių. Pasitarimo sausio 16 d. metu tikimės sužinoti, kokias investicijas kompanijos numato darbų saugai, kokios išvados padarytos dėl nelaimingų atsitikimų. Patys svarstome, kokių priemonių galėtume imtis įmonių atžvilgiu ateityje, galbūt reikia daugiau konsultacijų", - aiškino V. Ročys.

Tačiau, pasak jo, teigti, kad pastaruoju metu nelaimingų atsitikimų darbe daugėja, negalima. "Tai, kad gruodį nutiko dvi didelės nelaimės, pakilo tokia banga, dar nereiškia, kad nelaimingų nutikimų žymiai padaugėjo. Palyginti su 2017-aisiais, 2018-aisiais uoste buvo tik 1 nelaimingu atveju daugiau. Nereikia ieškoti sensacijų ten, kur jų nėra. Tikrai negalima sakyti, kad uoste atsirado netvarka, tačiau, nepaisant to, šiemet jam skirsime kur kas daugiau dėmesio", - sakė Klaipėdos skyriaus vedėjas.

Anot jo, nelaimingų atsitikimų darbe uosto įmonėse skaičiai panašūs tiek 2016 m., tiek 2017 m., tiek 2018 m. Paprastai per metus jų nutinka 8-10.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder