Dėl naujų administratorių rinkimo ragina tartis telefonu

Dėl naujų administratorių rinkimo ragina tartis telefonu

Sausio 15-osios g. 12-ojo ir Naikupės g. 11-ojo namų gyventojai sunerimo dėl Klaipėdos miesto savivaldybės organizuojamo šių daugiabučių administratorių rinkimų, kurie vyks nuo vasario 10 iki 24 dienos.

Redakcijai atsiųstame laiške gyventojai teigia, kad priimdami svarbius klausimus dėl jų nuosavybės valdymo visada tariasi tarpusavyje, renkasi į susirinkimus laiptinėse ar kieme, eina vieni pas kitus į butus pasitarti. Todėl tokį Savivaldybės sprendimą vertina kaip skatinimą nesilaikyti karantino sąlygų.

"Visuotinio karantino metu, kai akylūs valdžios prievaizdai kontroliuoja žmonių susibūrimus pajūryje ir gainioja žvejus ant ledo, Klaipėdos miesto savivaldybė skatina gyventojus burtis į gyvus susirinkimus ir balsų dauguma išsirinkti naują namo administratorių. Viskas būtų suprantama ir pateisinama, jei ne visuotinis karantinas ir epidemiologų raginimas žmonėms nesibūriuoti. Žinoma, Savivaldybė sakys, kad ji tik vykdo gyventojų valią, o pasirašytus biuletenius reikalauja sumesti į pašto dėžutę", - laiške rašė gyventojai.

Susisiekus su Savivaldybės Statinių administravimo skyriaus patarėju Algiu Gaižučiu, paaiškėjo, kad gyventojai ne visai teisingai suprato Savivaldybės ketinimus. "Gyvenimas juk ir toliau vyksta. Nei Savivaldybė, nei kitos įstaigos nėra uždarytos. Iš vieno namo beveik šimtu procentų buvo pareikštas noras rinkti naują administratorių, iš kito - beveik penkiasdešimt procentų. Teisės aktai tai numato, o Savivaldybė tikrai jokio susirinkimo neorganizuoja", - situaciją komentavo patarėjas.

A. Gaižučio teigimu, balsavimo, renkant naujus namų administratorius, procedūra vyks raštu ir jokio fizinio ar artimo kontakto gyventojai tikrai neturės. "Biuleteniai bus išsiuntinėti kiekvienam gyventojui į pašto dėžutes. Kiekvienas gyventojas turi teisę savo sprendimą priimti taip, kaip jam atrodo teisinga. O jeigu jiems reikia pasitarti, tikrai nėra būtina kontaktuoti gyvai. Taigi tai padaryti galima ir telefonu. Biuletenius grąžinti galima taip pat įvairiais, gyvo kontakto nereikalaujančiais būdais: nufotografuoti ir atsiųsti rinkimų organizatoriui, galima ir elektroniniu parašu pasirašyti", - akcentavo pašnekovas.

Patarėjo teigimu, gyventojų nepasitenkinimas esamais administratoriais kilo jau seniau, todėl norą išsirinkti naujus jie išreiškė patys. Tačiau Savivaldybė tikrai neskatina žmonių nesilaikyti karantino ir administratoriaus rinkti tiesioginio kontakto būdu. "Savivaldybė taip pat gyvai nebendrauja su gyventojais, tačiau reikalingi darbai vis tiek yra atliekami", - kalbėjo A. Gaižutis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder