Dėl Jūrininkų vakaro varžosi šešiese

Dėl Jūrininkų vakaro varžosi šešiese

Vakar Uosto direkcijos viešųjų pirkimų komisija atplėšė šešis konkursui dėl Jūrininkų vakaro idėjos gautus pasiūlymų vokus, tačiau kas organizuos šį renginį, paaiškės dar negreitai.

Specialiai šiam konkursui buvo sudaryta komisija iš 7 narių. Atplėšiant vokus dalyvavo 6, nes vienas išvykęs į komandiruotę. Po ažiotažo dėl galimo konkurso skaidrumo dalyvauti komisijos veikloje pakviesta "Vakarų ekspreso" reporterė buvo įvardinta kaip ekspertė ir privalėjo pasirašyti nešališkumo deklaraciją bei konfidencialumo pasižadėjimą.

Visi komisijos nariai apžiūrėjo vokus, kad jie nebūtų pažeisti, kad ant jų nebūtų jokios papildomos informacijos. Tada vokai buvo plėšiami pagal jų pateikimo laiką (anksčiau gauti - pirmiau). Kiekviename iš tų 6 vokų buvo dar po du vokus. Vakar buvo atplėšiami tik tie vokai, kuriuose buvo renginio koncepcija-aprašymas.

Kiekviena koncepcija turėjo šūkį. Komisijos narių pageidavimu šūkių viešai neskelbsime, nors argumentas, kad konkurentai gali nusikopijuoti idėjas ir nėra labai įtikinamas, nes pateiktų pasiūlymų jau nebegalima papildyti. Tai įmanoma nebent vėlesniame etape, jeigu konkurso dalyvis sulauktų komisijos prašymo, ką nors daugiau paaiškinti.

Vėliau buvo išimti pasiūlymai. Jų lapai privalo būti sunumeruoti ir susiūti, kad nebūtų galima papildyti ar pakeisti. Kiekvieną pasiūlymą kiekvienas komisijos narys pavartė apžiūrėdamas, kad nebūtų jokios informacijos apie pasiūlymo teikėją, ir pasirašė paskutinio lapo kitoje pusėje.

Vakar komisijos nariai daugiau nieko nevertino. Kiekvienas jų gaus visų 6 pasiūlymų kopijas ir maždaug per savaitę turės juos įvertinti 10 balų sistema. Tada komisijos narių balai bus sumuojami ir taip sudaroma konkurso dalyvių eilė. Galbūt kitos savaitės penktadienį komisijos nariai vėl susirinks ir bus atplėšti likę 6 vokai. Tik tada bus sužinota, kas teikė kokį pasiūlymą, kokia kaina ir t. t. Tada dar maždaug savaitę bus vertinama, ar norintieji organizuoti renginį atitinka kvalifikacinius reikalavimus, galbūt bus prašoma ką nors paaiškinti. Tik tada, kai viskas jau bus įvertinta bei susumuota, bus skelbiamas konkurso laimėtojas. Tačiau ir po to dar bus skirtas 15 dienų laikotarpis pareikšti pretenzijoms.

Teigiama, kad kiekvienam tokiam konkursui komisija sudaroma iš naujo ir etatinių komisijos narių nėra. Uosto direkcijoje yra trys viešųjų pirkimų komisijos, viena jų skirta infrastruktūros objektams, kita objektams, nesusijusiems su infrastruktūra, ir mažos vertės paslaugoms.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder