Dėl Biržos tilto - kompromisas

Dėl Biržos tilto - kompromisas

Vakar verslininkai ir miesto valdžios atstovai sutarė dėl naujos važiavimo Biržos tiltu eismo schemos - nuo birželio 10 d. atsiras galimybė ne piko metu (10-16 val.) atvažiavus iš šiaurinės miesto dalies Tiltų gatve nukakti iki Turgaus gatvės.

Tačiau jau svarstomas ir klausimas, ar nevertėtų uždrausti motociklininkams važiuoti Tiltų gatve, nes pastaruoju metu esą padažnėjo jų piktnaudžiavimų.

Vakar pas Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską vyko uždaras vadinamosios Biržos tilto uždarymo darbo grupės posėdis. Konstatuota, kad dramatiškos eismo situacijos mieste nėra, tačiau nutarta priimti kompromisinį sprendimą.

"Tikiu, kad šitas sprendimas nesutrukdys viešajam transportui, nors abejonių išsakyta. Pasiekėme savotišką kompromisą, kuris didžiąja dalimi tenkina tiek senamiestyje dirbančius žmones, tiek norinčiuosius į jį patekti, tiek transportininkus, tiek policijos pareigūnus", - sakė meras.

"Sprendimu leisti iš šiaurinės miesto dalies važiuoti lengviesiems automobiliams Biržos tiltu verslininkai iš dalies yra patenkinti. Žinoma, norėtųsi ir išvažiuoti iš senamiesčio - apsisukus nuo Jono kalnelio daryti dešinį posūkį", - kalbėjo kavinės "Senoji Hanza" savininkas Ramūnas Pocevičius.

"Esame patenkinti, kad buvome išgirsti, kad buvo ieškoma kompromiso. Galų gale mes gavome atsakymus, kodėl negalima daryti vieno ar kito dalyko. Mes nenorėjome paralyžiuoti eismo, tik siekėme galimybės patekti į senamiestį. Uždarius tiltą galimybės patekti į senamiestį iš šiaurinės miesto dalies visai nebebuvo. Tai labai atsiliepė visiems senamiesčio verslininkams, jų apyvartos krito. Tikimės, kad šis sprendimas išspręs mūsų problemas", - sakė Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos pirmininkė Reda Rimšaitė-Kovalenko.

Tačiau jei viešasis transportas ims strigti Tiltų gatvėje, toks sprendimas, anot mero, gali būti atšauktas.

Tiesa, su policijos pareigūnais sutarta, kad esant ekstremaliai situacijai ant Mokyklos viaduko arba Mokyklos gatvėje, jie gali tam tikram laikui nukreipti transporto srautus į Tiltų gatvę.

V. Grubliausko teigimu, pastaruoju metu labai padažnėjo motociklininkų, kurie skrieja per senamiestį žvėrišku greičiu. Tad manoma, jog reikėtų jiems uždrausti važiuoti Tiltų gatve.

Vakar sutarta ir dėl to, kad senamiestyje lietaus nuotekų tinklų klojimo darbus atliekančios bendrovės galės naudoti šiek tiek galingesnę techniką, tad darbus pabaigs kiek įmanoma greičiau.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder