Dėl Bastionų tilto aukos namą

Dėl Bastionų tilto aukos namą

Nors visuomenininkai ir priešinasi, kad statant Bastionų tiltą bei tiesiant to paties pavadinimo gatvę būtų paaukotas vienas gyvenamasis namas, paveldosaugininkai raudonos šviesos šiam projektui nedega.

Klaipėdos politikams teikiama tvirtinti detaliojo plano sprendinių koncepcija, kurioje ir numatyta griauti Bangų gatvėje 11 stovintį gyvenamąjį namą.

"Jei norime, kad visas senamiestis lengviau kvėpuotų, reikia ryžtis šiai aukai", - vakar vykusiame Klaipėdos miesto tarybos Teritorijų planavimo komitete sakė projektuotoja Snieguolė Stripinienė.

Jos duomenimis, minėtas pastatas datuojamas XIX amžiaus pabaiga, tačiau jis nėra kultūrinė vertybė.

"Iš šio namo gyventojų pasipriešinimo tokiems sprendimams neteko patirti. Realiai jiems gyvenimas nebūtų saldus, jei tas namas liktų kur stovi ir šalia būtų nutiesta gatvė. Tačiau priešindamiesi tokiems pokyčiams visuomenininkai surengė piketą Vilniuje ir parašė raštą Kultūros paveldo departamento (KPD) direktorei. Departamento atsakymas buvo toks, kad galutinį žodį turi tarti Klaipėdos KPD, o pastarųjų pritarimas griauti pastatą tebėra", - esamą situaciją nupasakojo S. Stripinienė.

"Mes irgi džiaugsmingai pritariame ir žiūrėsime, kuo baigsis ši istorija. Matyt, lengva nebus", - reziumavo minėto komiteto pirmininkė Ramunė Staševičiūtė.

Kiti komiteto nariai taip pat nesipriešino tokiam sprendimui.

Kokios kompensacijos yra numatytos šio namo gyventojams, jei jis iš tikrųjų būtų atiduotas visuomenės poreikiams, kol kas nedetalizuojama, tačiau esą preliminarūs skaičiavimai jau yra padaryti.

Bastionų gatvė (arba Baltikalnio gatvės tęsinys iki Danės gatvės) su transporto tiltu per Danės upę laikomas vienu iš prioritetinių infrastruktūros objektų miesto susisiekimo sistemoje. Tikimasi, kad naujasis tiltas išspręs miesto centrinės dalies bei senamiesčio susisiekimo poreikius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder