Daugėja laikinųjų prekybos vietų

Daugėja laikinųjų prekybos vietų

Klaipėdos miesto savivaldybės viešųjų vietų prekiauti ir teikti paslaugas iš laikinųjų įrenginių komisijos posėdyje buvo pritarta dar dviejų laikinųjų prekybos vietų įsteigimui.

Naujos laikinosios prekybos vietos bus Audros ir Vėtros gatvėse, Melnragėje. Jose bus prekiaujama kava ir smulkiais užkandžiais. Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Licencijų ir leidimų skyriaus vedėjos Jolantos Uptienės, Savivaldybė gavo bent kelis prašymus peržiūrėti ir papildyti laikinųjų prekybos vietų sąrašą, tad susirinko į posėdį.

"Dažnai būna prašoma papildyti laikinosios prekybos vietų sąrašą. Taip pat yra dažnai klausiama ir teiraujamasi, kur būtų galima prekiauti. Mes prašome, kad žmonės visų pirma patys įsivertintų, kur norėtų prekiauti, kokioje vietoje, o jau tada mes įsivertiname teritorinius dokumentus ir važiuojame į tą vietą apžiūrėti", - pasakojo J. Uptienė.

Komisijos nariai išvažiuojamojo posėdžio metu vyksta į numatomas laikinąsias prekybos vietas, kur įvertina bendrą situaciją, ar įrengus prekybos vietą ši netrukdytų važiavimui ir pėstiesiems, taip pat ar vietos įsteigimas atitinka visus reikiamus dokumentus ir ar tai nėra privati teritorija.

"Norint gauti leidimą labai svarbu, kad pasirinkta vieta atitiktų reikalavimus. Ji turi netrukdyti ėjimui, važiavimui, taip pat kartais atrodo, jog tai yra viešoji erdvė, bet būna privati teritorija, tai tokiais atvejais jau reikia konkrečios teritorijos savininko sutikimo įrengti laikinosios prekybos vietą", - sakė J. Uptienė.

Laikinųjų prekybos vietų Klaipėdos mieste šiuo metu yra daugiau nei 500. Jose dažniausiai žmonės prekiauja gintaru, vaisiais, daržovėmis, suvenyrais, kava, vafliukais, kukurūzais, ledais, būna ir teikiamos paslaugos, tokios kaip mobilieji atrakcionai.

Iki Naujųjų metų nereikia mokėti rinkliavos

Šalį sukausčius COVID-19 pandemijai, prekiautojams iš laikinųjų prekybos vietų buvo suteiktos lengvatos. Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimu rinkliavos mokėti iki Naujųjų metų nereikės, taip siekiant padėti smulkiajam verslui išgyventi.

"Lengvatos buvo suteiktos dėl to, jog prasidėjo koronavirusas ir verslininkams buvo sunku išgyventi. Pradžioje buvo išskirtas tam tikras vienas sektorius, kuris būtų atleistas nuo rinkliavos, tačiau vėliau ėjome į Tarybą, kurioje buvo nuspręsta, jog visi laikinosiose prekybos vietose dirbantys asmenys galės dirbti nemokėdami nustatyto rinkliavos mokesčio iki Naujųjų metų", - pasakojo J. Uptienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder