Dalia Grikšaitė: "Laikas užleisti vietą kitiems"

Dalia Grikšaitė: "Laikas užleisti vietą kitiems"

VšĮ "Klaipėdos šventės" kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė palieka šią įstaigą. Nuo kitos savaitės ji eis Klaipėdos universiteto atstovės spaudai pareigas. "Išeinu, nes pati noriu pokyčių", - sakė "Vakarų ekspresui" D. Grikšaitė.

"Mano sprendimas buvo planuotas ir gerai apgalvotas veiksmas. Tik turėjau vidinį tikslą dar surengti "Europiadą" ir rudenį atsisveikinti su "Klaipėdos šventėmis". Gaila, kad pandemija pakoregavo planus ir festivalis neįvyko. Be to, gavau įdomų darbo pasiūlymą, kuris man labai patinka ir kuriam negalėjau pasakyti "ne", - vakar, paskutinę darbo dieną VšĮ "Klaipėdos šventės", sakė D. Grikšaitė.

Pašnekovė prisipažino, kad "skauda širdį palikti mielą, gerą kolektyvą. Šioje komandoje esame susigyvenę kaip viena šeima, kurioje gera būti dirbti ir kurti. Labai gaila, kad įstaigos vadovas Romandas Žiubrys pasuko į politiką. Tai taip pat pastūmėjo mane greičiau priimti sprendimą. Komanda byra. Laikas užleisti vietą kitiems. Tegu klijuojasi ir susidirba naujas kolektyvas su nauja galva, nauju branduoliu.

Klaipėdos savivaldybės viešojoje įstaigoje "Klaipėdos šventės" D. Grikšaitė pradėjo dirbti 2013 metais. "Šįsyk taip sutapo, kad keičiu darbą po septynerių metų, kaip ir rekomenduojama. Ankstesnėse darbovietėse dirbau ilgiau.

NEMATOMA PUSĖ. "Žmonėms galbūt švenčių organizavimo darbas atrodo labai romantiškas, patrauklus, įdomus ir dinamiškas, tačiau iš tiesų darbas viešajame sektoriuje ar tokio pobūdžio įstaigoje - tai pirmiausia didžiulis biurokratinis mechanizmas", - vieną iš minusų įvardijo Dalia Grikšaitė.

Vitos JUREVIČIENĖS nuotr.

Šioje įstaigoje darbas - kitoks, jame būna labai didelės perkrovos, stresinės situacijos, milžiniškas krūvis. Dirbdama "Klaipėdos šventėse" tikrai daug jėgų ir energijos atidaviau miestui.

Nors dirbau su puikia komanda, tačiau visada didžiausia našta gula ant vadovo pečių. Per tuos metus teko organizuoti penkias Jūros šventes, neskaičiavau net, kiek kalėdinių renginių. Buvo daug gražių projektų, kurie leido man patikrinti save, savo gebėjimus, savo komandos gebėjimus net ir su pačiais netikėčiausiais iššūkiais. Pavyzdžiui, čiuožykla praėjusiais metais, kurią įrengėme, paleidome ir ji veikė visą žiemą net esant tokiems nepalankiems orams. Dirbant šioje įstaigoje buvo tiek daug gražių projektų, kad nebežinau, ko dar norėti šiame darbe", - atvirai prisipažino D. Grikšaitė.

Paklausta, ar nesvarsčiusi perimti įstaigos vadovo darbą, jeigu įstaigos vadovas būtų išrinktas į Seimą, pašnekovė tikino net nepagalvojusi apie tokią galimybę.

"Žmonėms galbūt švenčių organizavimo darbas atrodo labai romantiškas, patrauklus, įdomus ir dinamiškas, tačiau iš tiesų darbas viešajame sektoriuje ar tokio pobūdžio įstaigoje - tai pirmiausia didžiulis biurokratinis mechanizmas. Kūrybinio polėkio jame ne tiek daug ir yra.

Pagarba R. Žiubriui, kuris gebėjo kantriai nešti šitą naštą, kurti projektus, juos apginti. Žinoma, nemažai to krūvio tekdavo ir mums. Aš tikrai nepagalvojau ir nenorėčiau tvarkyti visų tų biurokratinių reikalų. Tokias pareigas eiti turėtų kitokios prigimties žmogus", - renginių organizavimo užkulisius atskleidė D. Grikšaitė.

Paklausta apie naująją darbovietę pašnekovė pažymėjo, kad, dar dirbdama žurnalistinį darbą ir stebėdama Klaipėdos universiteto kūrimosi procesą, į šią įstaigą žvelgė su pagarba.

"Klaipėdos universitete yra daug asmenybių, įdomių žmonių. Per tą laiką, kol aš buvau atsitraukusi nuo žurnalistinės veiklos, universitetas labai paūgėjo, pagražėjo. Jaučiuosi dėkinga už kvietimą ir labai džiaugiuosi galimybe įsilieti į kolektyvą, turintį svajonių, tikslų, užmojų. Tikiuosi, kad būsiu naudinga ir prisidėsiu juos įgyvendinant. Dirbsiu, kad Klaipėdos universiteto vardas būtų solidesnis, patrauklesnis", - vylėsi D. Grikšaitė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder