Buvusioje mokykloje - atokvėpio paslaugos

Buvusioje mokykloje - atokvėpio paslaugos

Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija "Klaipėdos viltis" ketina rekonstruoti buvusios mokyklos pastatą Debreceno g. 48 ir įrengti jame gyvenamąsias patalpas, kuriose būtų išplėsta pagalbos neįgaliesiems paslauga.

Asociacija "Klaipėdos viltis" vienija 100 šeimų, globojančių neįgalius asmenis. Nuo 2016 m. iš dalies rekonstruotose buvusios mokyklos patalpose Debreceno g. 48 bendrija teikia ilgalaikės ir trumpalaikės socialinės globos paslaugas asmenims, turintiems sunkią ir vidutinę negalią. Šiame pastate įsikūrę ir Bendruomenės namai.

Pasak bendrijos "Klaipėdos viltis" pirmininkės Janinos Tulabienės, 2015 m. rekonstruotas ir bendrijos veiklai pritaikytas tik vienas buvusios mokyklos korpusas, kuriame įrengta 17 kambarių, iš kurių tik 4 yra vienviečiai, kiti - dviviečiai. "Šiose patalpose suteikiame atokvėpio pagalbą šeimoms, kuriose gyvena asmenys, turintys proto negalią. Ši paslauga yra labai reikalinga ir jos poreikis yra daug didesnis nei mes galima patenkinti. Rekonstravę dar vieną korpusą galėtume įrengti dar devynis vienviečius gyvenamuosius kambarius su tualetais ir dušais, patalpas užimtumui ir laisvalaikiui organizuoti, valgomąjį su virtuve, pritaikyta neįgaliųjų poreikiams, kineziterapijos salę, skalbyklą ir patalpą socialiniam darbuotojo ar slaugytojo padėjėjui", - sakė J. Tulabienė.

Anot pašnekovės, šiuo metu jau baigiami rekonstrukcijos projektavimo darbai. Preliminariais skaičiavimais, rekonstrukcija gali kainuoti apie pusę milijono eurų. Tiesa, sumanymui statinį rekonstruoti ir pritaikyti gyvenamajai paskirčiai turi pritarti Klaipėdos mieso taryba, mat pastatas priklauso miestui.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder