Buvo minima Pasaulinė beglobių gyvūnų diena

Buvo minima Pasaulinė beglobių gyvūnų diena

Gyvūnų globos namai "Linksmosios pėdutės" šiandien pakvietė visus norinčius prisijungti prie žygio su augintiniais, kurio metu buvo minima Pasaulinė beglobių gyvūnų diena.

Nors Pasaulinė beglobių gyvūnų diena bus tik rugpjūčio 18 dieną, tačiau gyvūnų globos namų "Linksmosios pėdutės" įkūrėja ir vadovė Simona Šakinytė pakvietė šią dieną paminėti šiandien. Jos teigimu, toks žygis su augintiniais organizuojamas yra jau ne pirmąjį kartą.

"Šis žygis su augintiniais jau yra organizuojamas trečią kartą. Su mumis susisiekė viena Amerikos gyvūnų organizacija ir jie mus pakvietė prisijungti kartu minėti Pasaulinę beglobių gyvūnų dieną. Renginiai yra organizuojami visame pasaulyje, o mes nutarėme pakviesti visus į žygį", - pasakojo S. Šakinytė.

Pasak žygio organizatorių, jie tikėjosi, jog dėl visos pasaulinės pandemijos, į žygį susirinks labai mažai žmonių, bet norinčiųjų pasivaikščioti su augintiniais atsirado ne viena dešimtis. Žmonės džiaugėsi, jog gali ne tik pasivaikščioti su bendraminčiais, bet ir augintiniams leisti pažaisti su kitais šunimis.

"Nenorėjome, kad šios dienos minėjimo renginys įpareigotų žmones ateiti į prieglaudą, pasiimti augintinį ar būtinai aukoti pinigėlius. Tiesiog norėjome smagiai praleisti laiką ir pabūti kartu", - sakė S. Šakinytė.

Renginio dalyviai pasakojo, jog jiems tokio formato veiklos, kai į jas gali ateiti kartu su savo augintiniu yra be galo įdomios ir smagios.

Gyvūnų globos namų "Linksmosios pėdutės" organizuotas žygis truko beveik dvi valandas. Augintiniai kartu su šeimininkais ėjo Smiltynės mišku iki šunų paplūdimio. Nors karštą dieną paplūdimyje buvo nemažai žmonių, tačiau poilsiautojai džiaugėsi atėjusiais augintiniais.

Po žygio augintiniai smagiai išsimaudė Baltijos jūroje ir kartu su šeimininkais išžygiavo atgal į Senąją perkėlą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder