Bus tikrinamos kavinės, parduotuvės ir pramogų vietos

Bus tikrinamos kavinės, parduotuvės ir pramogų vietos

Klaipėdos savivaldybė kartu su Maisto ir veterinarijos tarnyba pradeda reguliarius viešojo maitinimo įstaigų, prekybos, paslaugų teikimo, laisvalaikio ir pramogų vietų patikrinimus. Jų metu bus kreipiamas dėmesys, kaip užtikrinamos koronaviruso plitimo prevencijos priemonės – ar visur, kur privaloma, dėvimos apsauginės kaukės, laikomasi nustatytų atstumų, naudojamos dezinfekcinės priemonės, laikomasi kitų reikalavimų.

„Bus tikrinamos kavinės, barai, parduotuvės, turgavietės, lankomasi renginiuose, kitose laisvalaikio ir pramogų vietose. Savivaldybės Viešosios tvarkos specialistai ir Sveikatos apsaugos skyriaus sanitarijos inspektoriai kartu su Maisto ir veterinarijos tarnyba atvykti gali bet kuriuo metu, apie patikrinimus iš anksto įspėjama nebus. Tačiau kartu labai tikimės, kad nustatytų reikalavimų visi laikysis ne todėl, kad bijos netikėtai būti užklupti, o todėl, kad yra sąmoningi ir saugo savo bei kitų sveikatą“, – sako Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Tikrinimai pradedami vykdant Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo sprendimą. Nustačius pažeidimų, gali būti skiriama piniginė bauda: fiziniams asmenims – nuo 500 iki 1500 Eur, juridiniams – 1500-6000 Eur. Apie rezultatus periodiškai, kartą per savaitę, bus informuojama Sveikatos apsaugos ministerija.

Su reikalavimais viešojo maitinimo bei prekybos, paslaugų teikimo, veiklos laisvalaikio ir pramogų vietoms galite susipažinti čia: https://www.klaipeda.lt/.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder