Berlyne gyvenanti Giedrė Kuliauskaitė: "Tikrai pasiilgstu Klaipėdos"

Berlyne gyvenanti Giedrė Kuliauskaitė: "Tikrai pasiilgstu Klaipėdos"

Dabar Berlyne gyvenanti ir kūrybinėje socialinių tinklų agentūroje skaitmeninės žiniasklaidos prodiusere dirbanti Giedrė Kuliauskaitė į gimtąją Klaipėdą grįžta kiekvienais metais, dažniausiai vasarą. "Dabar man Klaipėda tapo amžinos vasaros miestu", - juokiasi Giedrė.

Iš Klaipėdos ji išvyko 2003 metais, dieną po to, kai Lietuva laimėjo Europos krepšinio čempionatą.

"Palikau Klaipėdą, paskendusią džiaugsme", - prisimena Giedrė.

Berlyne ji ne tik dirba, bet ir mokosi. Šiemet baigia fotografijos mokyklą.

Kad ir kaip būtų užimta, bent kartą metuose būtinai aplanko Klaipėdą.

"Jau nemažai metų iš eilės pataikau grįžti, kai Klaipėdoje labai geras oras. Atostogos pilnos šiltų vasaros vakarų, saulėlydžių prie jūros, skaniausių pasaulyje senelio šašlykų ir mylimų žmonių. Pasiilgstu Klaipėdos tikrai. Ji man tokia miela ir sava. Nors jau dabar ir nebe taip gerai pažįstama kaip anksčiau. Bet ji visada bus mano gimtasis miestas ir man pati mieliausia", - atvira moteris.

Deja, viešnagės Klaipėdoje metu ji nespėja pamatyti visų ir pabūti visur, kur norėtų, nes dažniausiai nebūna čia taip ilgai.

"Visų svarbiausia man aplankyti šeimą ir čia likusius gerus draugus. Jie dažniausiai ir parodo naujus pastatus, skulptūras ir įdomias naujas vietas.

Paskutinį kartą lankiausi šią vasarą. Man labai patiko naujas takas nuo Melnragės iki molo, taip pat skveras tarp Bokštų ir Puodžių gatvių. Bus įdomu pamatyti atsinaujinusią Danės krantinę kitais metais.

Labai malonu matyti, kad Klaipėda rūpinasi jaunomis šeimomis, vaikų žaidimų aikštelėmis ir vietomis, kur ir vyresni žmonės gali pailsėti pasivaikščiodami", - paskutinės viešnagės įspūdžiais dalijosi Giedrė.

Pasiteiravus, kurios vietos ar objektai Klaipėdoje jai labiausiai patinka ir kuriuos būtinai stengiasi aplankyti, Giedrė išskyrė burlaivį "Meridianas".

"Grįžusi turiu bent kartą pamatyti ar pabūti prie "Meridiano". Jis man absoliutus Klaipėdos simbolis, galite sakyti, ką norite.

Taip pat man patinka "Amberton Klaipėda" viešbučio 21-ojo aukšto terasa. Iš ten labai gražiai matyti miestas, uostas, dalis Kuršių marių ir Smiltynė. Ir, be abejo, Klaipėdos senamiestis.

Visą straipsnį skaitykite savaitraštyje "Savaitės ekspresas", kurį galite užsiprenumeruoti nuo bet kurios dienos, arba įsigyti prekybos centruose visą savaitę - nuo penktadienio iki ketvirtadienio.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder