Bendruomenės iniciatyva glumina savivaldybę

Bendruomenės iniciatyva glumina savivaldybę

Uostamiesčio Sąjūdžio parko sutvarkymo projektas parengtas pernai. Jo įgyvendinimui reikia apie 3,6 mln. Lt, tačiau miesto savivaldybės biudžete nei šiems, nei kitiems metams lėšų šiam parkui nenumatyta.

Žmonės susirado rėmėjų ir nori patys bent likviduoti kalną, keliantį grėsmę aplinkiniams gyventojams, deja, savivaldybėje pritarimo vis tiek nesulaukia. Dėl parko vystymo nesutarė ir vakar posėdžiavę miesto Tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai.

Pasak daugiabučių namų savininkų bendrijos "Bandužiai" valdybos pirmininkės Ligitos Girskienė, UAB "Fortum" skirtų 30-40 tūkst. Lt. Už tuos pinigus žmonės norėtų pašalinti didžiausią skaudulį - šalia bažnyčios ir Prano Mašioto progimnazijos esantį kalną.

Čia gyvena asocialūs žmonės, yra įsirengę būstus, renkasi gaujos ir girtauja, tad norima tą kalną sulyginti. Niekur nereikėtų išvežti žemių, tiesiog išstumdyti jį, kad vėliau būtų galima užsėti žolę. "Fortum" galėtų pati organizuoti tuos darbus arba pervesti pinigus savivaldybei, kuri turėtų skirti asmenį, atliksiantį darbų priežiūrą.

Bendruomenė kreipėsi į savivaldybę šiuo klausimu beveik prieš mėnesį, bet kol kas jokio atsakymo negavo.

Komiteto nariai nesutarė tarpusavyje. Vieni mano, kad negalima šito parko tvarkyti gabaliukais (beje, kalnas yra prie Sąjūdžio parko, o ne pačiame parke), juo labiau, kad projektą rengę architektai įsivaizdavo, kad tas kalnas turėtų išlikti kaip kraštovaizdžio dalis, kad jame galbūt būtų įrengtas net amfiteatras.

Kiti nariai kaip tik apeliavo į kolegų sąžinę, kad negalima būti biurokratais ir žlugdyti geros bendruomenės iniciatyvos. Dar kiti patarė panaudoti tuos pinigus vaikų krepšinio ar žaidimų aikštelei įrengti ir palikti kalną ramybėje.

Taigi posėdžiavusieji pasiginčijo tarpusavyje, informaciją išklausė, tuo viskas ir baigėsi.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder