Bendrojo plano ateitis miestiečių nedomina

Bendrojo plano ateitis miestiečių nedomina

Klaipėdiečiai nebuvo aktyvūs ir nesidomėjo miesto bendrojo plano (BP) keitimo tikslais. Gautas vienintelis pasiūlymas - integruoti sveiko miesto principus.

Šiandien miesto Taryba turės apsispręsti, ar leisti pradėti keisti šį planą ir kokie turi būti tokio keitimo tikslai.

Fiziniai ir juridiniai asmenys galėjo teikti pasiūlymus dėl BP keitimo tikslų iki vasario 13 d.

Savivaldybės administracijos Urbanistikos skyriaus vedėjos Mantės Černiūtės-Amšiejienės teigimu, gautas tik vienas pasiūlymas dėl sveiko miesto principų integravimo į BP. Jį pateikė Vytautas Valevičius iš Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro.

"Mes tikrai nepamirštame, kad Klaipėda yra sveikas miestas. Netgi parengiamojo etapo metu buvo atkreiptas dėmesys į sveiko miesto integravimą. Pačių tikslų dabar mes nekeisime, bet rengdami BP programą į tai tikrai atsižvelgsime ", - sakė M. Černiūtė-Amšiejienė.

Jei Taryba šiandien priims atitinkamą sprendimą, Savivaldybės administracijos direktorius pradės vykdyti planavimo organizatoriaus funkcijas, rengs BP programą. Joje jau bus detalizuojami uždaviniai, tikslai, nurodoma, kas turi būti atliekama, kokiais etapais, kokia visa projekto apimtis etc.

Vėliau bus gaunamos planavimo sąlygos, parengti viešųjų pirkimų dokumentai, šį rudenį turėtų įvykti konkursas, kurio metu bus parinktas BP rengėjas. Pastarajam baigus rengti BP, vyks baigiamosios procedūros, tarp kurių - ir viešas svarstymas. Planuojama, kad pats BP bus baigtas rengti ir patvirtintas tik 2017 m.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad kai kurie specialistai dabartinį Klaipėdos BP vadina "beviltiškai pasenusiu".

"Daugelis privatizuotų, pardavinėjamų ar numatomų valstybės objektų teritorijų ir toliau pagrindiniame miesto plėtros planavimo dokumente žymimos kaip naudojamos "visuomenės paskirties objektams", kas iš tikro reiškia valstybinių pastatų funkcijas, kurių ten seniai nebėra ir niekada nebus. Tai neprisideda prie nekilnojamojo turto rinkos augimo ir investicijų pritraukimo Klaipėdoje", - "Vakarų ekspresui" yra sakęs kai kurių valstybei priklausančių Klaipėdoje esančių objektų niekaip negalinčio parduoti VĮ Turto banko Turto valdymo skyriaus viršininkas Dainius Juozėnas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder