Bėgimo rekordas ir šiemet nepagerintas

Bėgimo rekordas ir šiemet nepagerintas

Sekmadienį Atgimimo aikštėje finišavo tradicinio bėgimo, skirto Laisvės gynėjų dienai paminėti, dalyviai, startavę prie Girulių televizijos bokšto 13.10 val. Jie bėgo 8 km distanciją. Kiti bėgikai prisijungė prie Vasaros estrados ir bėgo tik 3 km. Tikėtasi, kad pirmieji bėgikai aikštėje pasirodys po pusės valandos.

Šeštadienį vakare dalyvauti šiame bėgime, kuris organizuojamas jau 18 metų iš eilės, užsiregistravo 250 dalyvių. Tačiau dar ir sekmadienį vyko registracija prie bokšto. Prieš startą jų buvo jau gerokai daugiau kaip 300. Kiek iš viso dalyvavo bėgikų, sunku pasakyti, nes vien tik dragūnų bėgo 113.

Pirmas 8 km per 26 minutes ir 29 sekundes nubėgo 26 metų klaipėdietis Nerijus Ruzveltas. Pergalę jis išplėšė, galima sakyti, paskutinę minutę, nes varžovas stipriai lipo jam ant kulnų. „Dalyvauju todėl, kad mėgstu bėgioti. Šiemet bėgau pirmą kartą. Nesu sportininkas, labiau mėgėjas. Taip, buvo sunku kvėpuoti, nes šalta. Finišui buvau pasilikęs mažą rezervą, tad laimėjau“, - sakė Nerijus. Beje, trečias atbėgo svečias iš Kaliningrado.

2016 metais buvo pakeista šio tradicinio bėgimo kryptis, bet trasa liko ta pati. Visus tuos 18 metų trasa nesikeičia, fiksuojami geriausi rezultatai. Pasak Algirdo Plungės, vieno iš šito bėgimo organizatorių, geriausi rezultatai buvo pasiekti 2007 metais. Ir iki šiol jų dar nepavyko pagerinti. „Rezultatas ir šiemet nebus pagerintas. 2007-aisiais buvo labai geros sąlygos – pliusinė temperatūra, kelio danga sausa ir pūtė į nugarą labai stiprus vėjas. O šiandien teko bėgti prieš vėją“, - sakė A. Plungė.

Bėgimo dalyviams įteiktos simbolinės dovanos. Tiek vyrų, tiek moterų pirmam šešetukui įteiktos taurės, o visi dalyviai gavo Europos sporto miesto ženklelius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder