Be karšto vandens nepatogu ir vasarą

Be karšto vandens nepatogu ir vasarą

Daliai Klaipėdos daugiabučių gyventojų ir vasarą tenka pagyventi be karšto vandens. Kai kuriuos žmones piktina ne tik tai, jog darbai neatlikti kartu su tradiciniais hidrauliniais bandymais, bet ir perspėjimo apie juos terminai.

"Karšto vandens tiekimas namui nutrauktas dėl rekonstruojamos šilumos trasos" - rašoma įmonės "Klaipėdos energija" pranešime. Darbai vyks nuo liepos 8 iki liepos 17 d. (net 10 dienų!!!). Rekonstrukcijos darbai - tai ne ekstra atvejis, ne gedimas, ne avarinė situacija, kai sprendimas priimamas skubiai ir kitų variantų nėra. Ko gero, apie šiuos darbus buvo žinoma jau prieš pusmetį (jei ne daugiau), bet namo gyventojams ši žinia buvo pranešta tik liepos 7 d. vakare. Kiek žmonių apskritai pamatė 18 valandą skelbimų lentoje atsiradusią informaciją? Nenustebsiu, jei kas nors apie vandens dingimo priežastis sužinos tik dabar. Gegužę, kaip ir kasmet, mums jau teko gyventi be karšto vandens, tad kodėl nebuvo įmanoma šiuos darbus atlikti būtent tada?" - piktinosi savo laiške "Vakarų ekspreso" skaitytojas Andrius, gyvenantis Šturmanų g. 20 name.

"Konkrečių namų atjungimų prieš pusmetį niekas nežino. Trasų tvarkymo darbų sąrašas skelbiamas iš anksto interneto svetainėje www.klenergija.lt, bet kol viešųjų pirkimų konkursą laimėjęs rangovas negauna iš Savivaldybės statybos leidimo, nežinome, kada ir kur bus vykdomi atjungimai ir rekonstrukcijos darbai. Kai sužinome, klientus informuojame iškart savo interneto svetainėje, namo administratoriai turi iškabinti skelbimus laiptinėse. Dar skelbiame šią informaciją vietos laikraščiuose, bet jie neplatinami kasdien ir mūsų skelbimus išspausdina, kai gali", - aiškino "Klaipėdos energijos" atstovas spaudai Arūnas Liubinavičius.

Arūnas Liubinavičius akcentavo, kad yra magistraliniai, kvartaliniai šilumos vamzdynai ir įvadai į konkretų namą. Esą kai tik yra galimybė, "Klaipėdos energija" atjungia tik remontuojamas vamzdynų atšakas. Esą dauguma atvejų karšto vandens tiekimas atjungiamas kelioms valandoms ar dienai.

Kai perjungimo galimybės nėra, klientams kurį laiką, kaip ir Šturmanų g. 20 namui, tenka versti be karšto vandens.

"Poilsio gatvės kvartaliniai tinklai, kurie dabar tvarkomi, ir dėl to 3 namai - Darželio gatvės 11, Šturmanų gatvės 20 ir Taikos prospekto 76A - 10 dienų versis be karšto vandens, yra labai prastos būklės. Šiemet per hidraulinius bandymus ten vėl aptikti defektai. Kad žiemą visas kvartalas neliktų ne tik be karšto vandens, bet ir be šildymo, dabar jie keičiami naujais", - aiškino A. Liubinavičius.

Be karšto vandens kitą savaitę turės gyventi ir Dragūnų kvartalo gyventojai, nes Liepojos plente irgi pradėti planiniai baigiamieji trečiosios šiaurinės magistralės rekonstrukcijos darbai. Planuojama, kad dėl jų karšto vandens tiekimas Dragūnų kvartalui bus nutrauktas liepos 13 d.

"Planuojama, kad pirmadienį darbuotojai užaklins rekonstruojamą ruožą. Trasos atkarpos remontas turėtų baigtis liepos 17 dieną. Jei taip ir pavyks, paskutinę remonto dieną vėl reikės kuriam laikui gyventojams nutraukti karšto vandens teikimą, nes reikės išimti akles ir sujungti rekonstruotą ruožą. Tačiau kol kas sunku planuoti, ar tikrai rekonstrukcija baigsis būtent tą dieną, kaip tikimės", - sakė "Klaipėdos energijos" Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Arūnas Smaguris.

Pasak jo, užbaigus šios atkarpos rekonstrukciją iš principo bus atnaujinta visa vadinamosios trečiosios šiaurinės šilumos tinklų magistralės atkarpa nuo Miško kvartalo iki Klaipėdos universitetinės ligoninės pastato.

"Dar likęs galiukas, vadinamasis sužiedinimas su ketvirtąja šiaurine magistrale, arba lankas ties buvusia Lietuvos kino studija. Bet tai jau nedidelis gabaliukas", - sakė A. Smaguris.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder