Baudai skirtus pinigus panaudojo kilnesniam tikslui

Baudai skirtus pinigus panaudojo kilnesniam tikslui

"Aš kitaip nemoku", - sako klaipėdietis Vitalijus Chomičenkas. Kadangi karantino metu jo globojami vaikai iš sunkiau besiverčiančių šeimų nebegali susirinkti į asociacijos "20 talentų" patalpas, V. Chomičenkas pats lanko ir džiugina šeimas netikėtomis dovanomis.

"Tik negalvokite, kad elgiuosi nesaugiai. Į namus nelendu, krepšelį su reikalingais maisto produktais perduodu pačiu saugiausiu būdu - palieku prie vartelių ar prie durų ir paskambinu, kad ateitų pasiimti. O pats dėviu visas reikiamas apsaugos priemones", - pasakojo V. Chomičenkas.

Vyras pasakojo, kad jo globojamoms sunkiau besiverčiančioms šeimoms maisto produktų paketus jam padėjo suruošti pas jį kadaise praktiką atlikę studentai.

"Ir jie skyrė pinigų, ir aš pats panaudojau dalį tų, kuriuos jau buvau surinkęs ir turėjau pervesti bankroto administratoriui. Pervesiu mažiau. Tikiuosi, kad bankroto administratorius atsižvelgs į esamą situaciją", - kalbėjo V. Chomičenkas.

Priminsime, kad į nepavydėtiną istoriją V. Chomičenkas įsipainiojo dėl to, kad aplaidžiai tvarkė prieš 24 metus jo įsteigto vaikų socialinės pagalbos centro darbštumo ugdymo mokyklos "10 talentų" buhalteriją.

Per daugybę metų valstybei susidarė nemenka, 18 tūkst. eurų siekianti skola. 2017-aisiais "10 talentų" buvo iškelta bankroto byla, buvo paskirtas bankroto administratorius. Bylinėjimasis baigėsi Klaipėdos apylinkės teismo patvirtinta taikos sutartimi - bankroto administratoriaus atsisakė ieškinio, o V. Chomičenkas privalo sumokėti 6 000 eurų.

"Vakarų eksprese" ne kartą rašėme, kad padėti tokios apmaudžios bėdos ištiktam klaipėdiečiui suskubo geros valios žmonės ir aukojo bent po keletą eurų.

"Tik gerų žmonių dėka jau esu išmokėjęs bankroto administratoriui didžiąją dalį baudos, tačiau dar liko išmokėti 2 500 eurų. Šį mėnesį buvau sukaupęs 500 eurų, bet, kai prasidėjo karantinas, nekilo ranka visų pervesti. Nuėjau į prekybos centrą ir pripirkau maisto produktų. Žinau, kad yra tokių šeimų, kurios į prekybos centrą negali nueiti ne todėl, kad karantinas, o todėl, kad neturi pinigų už ką maisto nusipirkti. O juk tose šeimose auga vaikai", - kalbėjo V. Chomičenkas.

Globojamoms šeimoms jis sakė atvežęs ne tik būtiniausių maisto produktų, bet ir skanumynų vaikams.

"Pagalbos šiuo metu reikia daugeliui. Sulaukiu pačių įvairiausių skambučių. Vieniems pritrūko malkų, kitiems dujų, treti guodžiasi, kad namuose neturi kompiuterio, o juk dabar mokymai vaikams vyks nuotoliniu būdu", - Vitalijus pasakojo, kokios pagalbos prašymų sulaukia.

Dabar jis sakė ruošiantis maisto paketus Velykoms.

Sąskaita norintiems prisidėti:

Vitalijus Chomičenkas
LT 527300010001604761
"Swedbank"
Paskirtis: pagalba - paskola.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder