Bastionų tiltas: jau ieškoma projektuotojų

Bastionų tiltas: jau ieškoma projektuotojų

Uostamiesčio savivaldybė paskelbė atvirą tarptautinį Bastionų gatvės su naujuoju tiltu per Danės upę projektavimo bei projekto vykdymo priežiūros konkursą.

Planuojama, kad šių Klaipėdai itin svarbių infrastruktūros objektų statybos darbai prasidės jau 2017-aisiais.

"Tai yra žinia, skelbianti, kad Klaipėda žengia aiškų bei tvirtą žingsnį naujos Bastionų gatvės bei svarbiausios jo dalies - transporto ir pėsčiųjų tilto per Danę - projekto įgyvendinimo link. Šiandienos situacija, kai remontui uždarytas Pilies tiltas, dar kartą įrodė, kad su esama tiltų per Danę infrastruktūra Klaipėda jau nebegali išsiversti", - sakė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Jo teigimu, projektuotojų pasiūlymų bus laukiama iki gruodžio 10 dienos, o projektavimo darbų sutartį tikimasi pasirašyti jau kitų metų pradžioje.

"Pirmieji ženklai rodo, jog ne tik Lietuvos, bet ir užsienio - Italijos, Olandijos - architektai domisi šiuo projektu, - sakė meras. - Projektuotojams palikta nuspręsti, koks naujasis tiltas turėtų būti - pasukamas ar pakeliamas. Laukiame idėjų, kurios būtų ne tik ekonomiškai naudingos, bet ir pažangios inžineriniu atžvilgiu bei originalios architektūros požiūriu."

Miesto vadovas pažymėjo, kad vertinant konkursui pateiktus projektus galutinį sprendimą lems ne pasiūlyta kaina, o būtent inžineriniai ir architektūriniai sprendiniai. Minėto konkurso sąlygos parengtos bendradarbiaujant su Vilniaus Gedimino technikos universitetu.

Planuojama, kad naujosios Bastionų gatvės su tiltu per Danę projektavimas užtruks apie 1,5 metų. Statybos darbų rangovo parinkimo konkursą numatoma paskelbti 2016-aisiais, o statybas pradėti 2017-aisiais.

Skaičiuojama, kad šio projekto vertė sieks apie 30 mln. litų. Didžioji dalis lėšų bus skirta iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, likusi dalis - iš Kelių priežiūros ir plėtros programos ir Savivaldybės biudžeto.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder