Bankrutuoja "Lietuvos jūrų laivininkystė"

Bankrutuoja "Lietuvos jūrų laivininkystė"

Vakar Klaipėdos apygardos teismas tenkino AB „Lietuvos jūrų laivininkystė“ generalinio direktoriaus prašymą ir įmonei iškėlė bankroto bylą.

Teismas nustatė, kad AB „Lietuvos jūrų laivininkystė“ veikla per pastaruosius trejus metus buvo nuostolinga, o pagerėti šiai situacijai perspektyvų nėra, kadangi patiriamos sąnaudos viršija pajamas. Bendras įmonės nuostolis per 2012–2014 metus sudarė virš 79 mln. 300 tūkst. Lt. Teismas konstatavo, kad bendrovė yra nemoki ir tokia jos būsena nėra laikina.

Bylos medžiagoje nurodyta, kad įmonės ilgalaikį turtą už daugiau negu 24 mln. 125 tūkst. Eur daugiausia sudaro įkeisti laivai, iš kurių trys – areštuoti, o du laivai yra užsienio uostuose. Trumpalaikio turto bendrovė turi virš 7 mln. 276 tūkst. Eur. Beveik visą jį sudaro įvairios atsargos, išankstiniai apmokėjimai ir nebaigtos vykdyti sutartys. Teismo nuomone, dėl šių aplinkybių reali minėtų turtų vertė gali būti mažesnė.

Taip pat bylos duomenys rodo, kad bendrovės įsiskolinimas darbuotojams 2015 m. spalio pabaigoje buvo virš 1 mln. 500 tūkst. Eur. Be to, įmonė negali bei ateityje neturės galimybių atsiskaityti už suteiktas paskolas. Apie tai ji informavo pagrindines kreditores – AB SEB banką, AB „Lietuvos geležinkeliai“, AB „Smiltynės perkėla“.

Bankrutuojančios AB „Lietuvos jūrų laivininkystė“ administratoriumi paskirtas Dalius Volskis.

Klaipėdos apygardos teismo nutartis dėl bankroto bylos iškėlimo per 10 dienų gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder