Bandymai baigti, karštas vanduo sugrįžta

Bandymai baigti, karštas vanduo sugrįžta

AB „Klaipėdos energija“ praneša, kad šiaurinėje Klaipėdos dalyje antradienį išbandyti magistraliniai bei kvartaliniai šilumos tiekimo vamzdynai. Juose stambių defektų neužfiksuota.

Karšto vandens tiekimą klaipėdiečiams planuojama atnaujinti trečiadienį. Po pietų šiluma pasieks bendrovės klientus, esančius teritorijoje nuo Kauno g. iki Danės upės, teritorijoje tarp H. Manto g., Priestočio g. ir Mokyklos g. bei Miško, Dragūnų ir Žolynų kvartalus. Likusiai šiaurinei miesto daliai šilumos tiekimas bus atnaujintas ketvirtadienį.

Pasak energetikų, pastaraisiais metais hidraulinių bandymų laikas trumpėja ir avaringų trasų ruožų taip pat randama vis mažiau. To priežastis – bendrovės investicijos į šilumos tinklų atnaujinimą.

Visiškai atsisakyti hidraulinių bandymų centralizuotos šilumos tiekėjai negali, nes tai vienintelis patikimas būdas nustatyti  silpnas vamzdynų vietas, aptikti nuotėkius. Kadangi Klaipėdoje didžioji dalis šilumos trasų yra atnaujintos, netolimoje ateityje hidrauliniai bandymai gali dar labiau sutrumpėti ir vartotojams be karšto vandens tektų verstis dar trumpiau. Naujai paklotų vamzdynų nebūtina bandyti kasmet.

Informaciją apie namus, kuriems dėl aptiktų defektų nebus atnaujintas karšto vandens ruošimas, rasite https://www.klenergija.lt/nebus-karsto-vandens-3/. Jeigu pateiktame sąraše Jūsų namo nėra, dėl karšto vandens tiekimo atnaujinimo kreipkitės į savo namo administratorių ar bendrijos pirmininką. Šie asmenys atsako, kad karštas vanduo iš centralizuoto tiekimo trasų patektų į pastatą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder