Baltijos jūroje vėl užfiksuota tarša naftos produktais

Baltijos jūroje vėl užfiksuota tarša naftos produktais

Sekmadienį 9 val. 30 min. Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos (AAD) gavo pranešimą apie Europos saugios laivybos agentūros palydovu užfiksuotą naftos teršalų dėmę Lietuvos Respublikos Baltijos jūros išskirtinėje ekonominėje zonoje ties Latvijos Respublikos pasieniu.

Žinią apie išsiliejusius teršalus patvirtino Lietuvos Respublikos Kariuomenės Karinių jūrų pajėgos, įvertinusios situaciją iš sraigtasparnio.

Nustatyta, kad didesnė dalis teršalų dėmės buvo užfiksuota Latvijos teritorijoje, Lietuvoje pasklido apie 12,5 proc. visų išsiliejusių teršalų.

Skaičiuojama, kad Lietuvoje dėmės plotas siekė kiek daugiau nei 3 kvadratinius kilometrus, o teršalų kiekis sudarė apie 330-660 litrų.

Šįryt gauta palydovinė nuotrauka rodo, kad teršalai jau yra išsisklaidę. Teršalai išsisklaidė dėl aukštos oro temperatūros, kuriai esant lengvieji naftos produktai sparčiai garuoja.

Šiuo metu dėl taršos atliekamas tyrimas. Duomenys apie incidentą perduoti ir Aplinkos apsaugos agentūrai. Pirminiais duomenimis, teršalai išsiliejo iš laivo, kirtusio Lietuvos ir Latvijos sieną.

Už tokį pažeidimą gresia baudos nuo 14 iki 20 tūkstančių eurų.

Taip pat bus skaičiuojama ir gamtai padaryta žala, kuri, priklausomai nuo teršalų kiekio, gali siekti nuo 13 iki 26 tūkstančių eurų.

AAD primena, kad tai yra antras kartas per praėjusią savaitę, kai Baltijos jūroje fiksuojama tarša. Prieš tai tarša naftos produktais fiksuota praėjusį pirmadienį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder