„Aukso paukšte“ pagerbtas Klaipėdos universiteto choras „Pajūrio aidos“ laukia laisvės koncertuoti

„Aukso paukšte“ pagerbtas Klaipėdos universiteto choras „Pajūrio aidos“ laukia laisvės koncertuoti

Į Klaipėdą šiemet atskrido vienintelė „Aukso paukštė“ – garbingas apdovanojimas, kuriuo Lietuvos nacionalinės kultūros centras kasmet įvertina geriausius, ryškiausius mėgėjų meno kolektyvus bei jų vadovus. Geidžiamą trofėjų šiemet pelniusi Klaipėdos universiteto mišraus choro „Pajūrio aidos“ komanda drauge su meno vadovu doc. Algirdu Šumskiu triumfuoja ir sako nekantriai laukiantys karantino pabaigos, kuomet bus surengta oficiali prizo įteikimo ceremonija ir tada jau realiai bus galima prisiliesti prie „Aukso paukštės“, bet svarbiausia, kuomet vėl bus galima koncertuoti publikai.

Šiandien su choro vadovais susitikęs ir juos pasveikinęs KU rektorius prof. dr. A. Razbadauskas džiaugėsi kolektyvo pripažinimu. „Praėję metai visiems buvo labai sunkūs. Daug draudimų, aplink daug pykčio ir nerimo, netekus galimybės kurti – tokiomis sąlygomis daug meno kolektyvų apskritai išsivaikščiojo, o jūs sugebėjote išlikti, repetuoti, kurti naujas dainas ir pelnyti pripažinimą. Garbė kolektyvui, garbė miestui“,- sakė KU vadovas.

KU mišrus choras „Pajūrio aidos“ sėkmingai gyvuoja nuo 2007-ųjų, kolektyve nuolat dainuoja nuo 30 iki 35 žmonių. Choras buria Universiteto dėstytojus, doktorantus, studentus bei alumnus.Kolektyvas repetuoja Socialinių ir humanitarinių mokslų fakultete, šis darbas nenutrūko ir per karantiną – balsus kolektyvo vadovai surenka netgi per nuotolį. Karantino draudimai pristabdė kolektyvo koncertinę veiklą, tačiau praėjusią vasarą ir rudenį koncertų, anot choro vadovo, nestigo. Koncertuota ne tik Klaipėdoje, bet Nidoje, Juodkrantėje, Žagarėje ir kt. Kai užsivėrė koncertų salės, choras dar koncertavo bažnyčiose, dar labiau sugriežtinus apribojimus – kūrybinė veikla persikėlė į repeticijas.

Choro vadovas džiaugėsi, kad kolektyvą pastebėjo ir apdovanojimui teikė pats Lietuvos nacionalinės kultūros centras. „Mums skirta „Aukso paukštė“ – ne vien choro pergalė, tai visų mūsų pergalė“,- už palaikymą bei kolektyvo globą dėkojo choro „Pajūrio aidos“ vadovas.

KU choro „Pajūrio aidos“ repertuarą sudaro įvairūs, skirtingų epochų bei stilistinių mokyklų, žymių lietuvių ir užsienio kompozitorių kūriniai. Choras dainuoja viską - nuo liaudies dainos iki klasikos, nuo tradicinių žanrų iki šiuolaikinių bei džiazo kompozicijų. Nuo kūrybinės veiklos pradžios choras surengė ne vieną šimtą koncertinių pasirodymų Lietuvoje bei užsienyje.

Akimirka iš choro koncerto

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder