Aukcione vėl žaižaravo Vilties spalvos

Aukcione vėl žaižaravo Vilties spalvos

Buvau paauglys, kai mano reabilitacijai Klaipėdos krašto LIONS moterų klubas "Smiltė" po aukciono skyrė lėšų. Tai buvo tikras kalėdinis stebuklas. Šiandien aš jau jaunuolis, sugrįžęs į gyvenimą. Esu be galo dėkingas už prieš penkerius metus suteiktą paramą toms stebukladarėms ponioms, tiems dailininkams, aukojusiems savo sukurtus paveikslus", - prieš prasidedant aukcionui dėkojo osteosarkomą įveikęs VDU logistikos ir prekybos specialybės IV kurso 22 metų studentas Adrijus Beniušis.

Penktadienį tradiciniu jau tapusiame 14 - ąjame "Smiltės" klubo surengtame aukcione buvo varžomasi dėl 30 dailininkų paveikslų ir "Angelo su trimitu" skulptūros. Siūlytos sumos - pačios įvairiausios. Suaukoti 50 tūkst. eurų, kaip ir ankstesniais metais, bus įteikti šeimoms, kovojančioms su jų vaikus atimti besikėsinančiomis onkologinėmis ligomis. Intensyviausiai buvo varžomasi dėl Virginijaus Viningo tapybos darbo "Tenisas". Varžytines laimėjo ponas Sigitas Paulauskas, prisipažinęs, kad paveikslą padovanos dukteriai Monikai, kuri dabar yra sėkminga jojikė, bet sportuoti pradėjo lauko teniso korte.   Už šį darbą buvo paaukota aukščiausia suma - 4000 eurų. Paulauskų šeima dar 2500 eurų paaukojo už klaipėdietės Agnės Kišonaitės rankų darbo kilimą "Nykštukas".

Kaip visada, intensyvios "grumtynės" vyko ir dėl Miglės Kosinskaitės (ji savo darbus aukoja nuo pirmojo aukciono) drobės "Jūros liga". Varžytines laimėjo "Lions" klubų gubernatorius Almantas Pėstininkas, už darbą paaukojęs 3600 eurų. Kai jau aukcionas ėjo į pabaigą, ir beliko tik vienintelė Sauliaus Milašiaus tonuoto beržo skulptūrėlė "Angelas su trimitu", aukciono vedėjas Gintaras Mikalauskas paskelbė: "Iki 50 tūkstančių betrūksta 4 tūkstančių šimto eurų". Už šitą skulptūrą suaukoti trūkstamą sumą pasišovė odontologijos klinikos "Vaidenta", bendrovių "Gensera", "Silberauto" vadovai.  O toji skulptūrėlė buvo įteikta Santaros klinikos Vaikų hematologijos centro vadovei Sigutei Stankevičienei. Tad tas beržinis angelas trimituos viltį šiame skyriuje gydomiems vaikams, vaikučiams, o kartais dar tik kūdikėliams ir jų tėveliams.

"Mamyte, žinau, kad saulutė geltona, dangus žydras, žolė žalia, o angelo sparnelis baltas... O kokios spalvos viltis?" - klausia vaikelis, chemoterapijos nuplikinta galvele. Nes jis beveik kasdien iš suaugusiųjų lūpų girdi tą žodį. Ir ką jam gali atsakyti mamytė ar tėvelis? Dažnai tik ašaros suspindi jų akyse. "Gal visai nebūtina įvardinti vilties spalvų, jei galime ją suteikti, jei galime realiai pagelbėti, kad maža širdelė nenustotų plakti, patikėjusi Kalėdų stebuklu", - prieš 14 metų apsisprendė "Smilties" klubo moterys ir dabar  kiekvienoms Kalėdoms jos, negailėdamos nei laiko, nei jėgų lanko šeimas susipažinti su jų gyvenimo sąlygomis, kalbina dailininkus paaukoti paveikslų, kviečia žmones už tuos paveikslus aukoti. Vakarykščiame aukcione klubo prezidentė Jolanta Valavičienė pristatė hematologę Audronę Stonkienę, kuri 14 metų "Smiltės" moterims pateikia sergančiųjų onkologinėmis ligomis vaikučių šeimų kandidatūras. O jos jau tas šeimas lanko, įvertindamos, kokios pagalbos joms reiktų labiausiai - gal pilnaverčiam maistui, gal slaugai, o kartais ir patogesniems vaikui baldams, o gal vėjo košiamai trobelei suremontuoti?  Per keturiolika metų aukcionuose jau paaukota daugiau kaip pusė milijono eurų. Ir nė vienas euras "nenusuktas", kaip sakoma, į šoną. Klubo buhalterės veda griežtą apskaitą. Paremtų šeimų skaičius jau "peršoko" šimtą. O kiekvienoje paremtoje šeimoje dažnai auginami dar keli vaikučiai. Kaip kalėdinei eglutei kviečiamą onkologine liga sergantį, nepakviesi ir broliukų, sesučių? Visiems kasmet įteikiamos kalėdinės dovanėlės. Per tas kalėdines vakarones ar rytmečius įteikiami ir pinigėliai šeimoms, kurioms, kaip ir ankstesnėms, padovanojamas kalėdinis stebuklas.   

Baigiantis aukcionui, 2019 - 20 metų prezidentei J. Valavičienei "Lions" klubų gubernatorius A. Pėstininkas įteikė angelą, nes klubo moterys savo nenuilstančia veikla pačios panašios į angelus, nešančius VILTĮ.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder