Audra nusiaubė Klaipėdos paplūdimius

Audra nusiaubė Klaipėdos paplūdimius

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį siautusi audra Klaipėdoje stipriai smogė paplūdimiams - suniokotos apžvalgos aikštelės, takeliai, suoliukai, nukentėjo ir Antrosios Melnragės gelbėjimo stoties pastatas.

Klaipėdos savivaldybę po nakties pasiekė pranešimai apie maždaug 50 tvarkytinų medžių, kurie nukentėjo nuo stipraus vėjo. Iš jų daugiau nei 30 buvo visiškai nulaužti. Jiems tvarkyti UAB "Klaipėdos želdiniai" penktadienį pasitelkė apie 80 darbuotojų. 

Nemažai medžių buvo išversta parkuose, pavojingai pasvirę ar aplūžę kai kurie medžiai, augantys prie gatvių ar daugiabučių kiemuose. Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigė, kad, jei reikės, "Klaipėdos želdiniai" planuoja dirbti ir savaitgalį.

Nukentėjo nemažai šviesoforų ir ženklų, kurie vėjo buvo nusukti ar nuversti.

Vis dėlto skaudžiausiai audra smogė paplūdimiams.

"Pagal informaciją, kurią gavome iš "Klaipėdos paplūdimių", suniokotos yra praktiškai visos apžvalgos aikštelės, suniokoti laiptai ir suolai, dalis iš jų išvis yra nuplauta ir nunešta į jūrą, daugelyje vietų sugadintas gelbėjimo inventorius. Taip pat vėjas nuplėšė gelbėjimo stoties pastato stogą Antroje Melnragėje. Deja, bet suniokotos vaikų žaidimo aikštelės tiek Melnragėje, tiek Smiltynėje", - žalą vardijo V. Grubliauskas.

Jo teigimu, audra stipriai nuniokojo ir kopų aptvarus, kai kur net nuplautos kopos. 

"Visų paplūdimių plotai yra smarkiai sumažėję ir, panašu, galbūt reikės ne tai, kad skelbti ekstremalią situaciją, bet neišvengiamai teks organizuoti talkas, kad visus šituos audros padarinius, kurie, kaip matote, yra pakankamai ženklūs ir skaudūs, būtų kaip įmanoma greičiau ir maksimalia apimtimi sutvarkyti", - komentavo miesto vadovas.

V. Grubliausko teigimu, svarstoma galimybė kreiptis pagalbos ir į centrinę valdžią, nes paplūdimiai nėra vien Klaipėdos nuosavybė.

"Tai yra visos Lietuvos nuosavybė, todėl visos Klaipėdos paplūdimių problemos yra ir Lietuvos problemos", - sakė meras.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder