Atvėsus orams, užsuko ir šiltą vandenį

Atvėsus orams, užsuko ir šiltą vandenį

"Daugelį metų kartojasi ta pati istorija - išjungia šildymą, palaukia meto, kai atšals daugiabučiai, ir tada išjungia karštą vandenį", - pirmadienį, kai šiaurinėje miesto dalyje esantiems namams buvo nutrauktas šilto vandens tiekimas, piktinosi dalis klaipėdiečių.

Tačiau vargti ilgai neteks - tik kelias dienas, ramina šilumininkai. "Tai mes darome tam, kad išbandytume tinklus", - pasakojo bendrovės "Klaipėdos energija" Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Arūnas Smaguris ir paaiškino, kodėl šie darbai atliekami kiekvienais metais nelaukiant vasaros.

Praėjusį mėnesį Lietuvą užklupo itin šilti orai. Balandžio mėnesio paskutinis savaitgalis labiau priminė vidurvasarį. Vis dėlto atvėsti netruko. Štai praėjusio sekmadienio vidutinė paros oro temperatūra siekė vos 6,5 laipsnio šilumos.

"Žiemos metu, kai temperatūra žema, ji yra keliama, vyksta milžiniškas temperatūrinis svyravimas, vamzdžiai tai kaista, tai vėsta - jie tempiasi tarytum armonika", - pasakojo A. Smaguris.

Anot jo, tai lemia, kad silpnesnės vamzdžių vietos, pažeistos korozijos proceso, trūksta. "Tad keliame slėgį ir silpnosios vietos plyšta, taip mes nustatome defektus ir juos taisome", - aiškino šilumininkas.

Anot jo, šį darbą būtina padaryti kuo skubiau. "O kada pas mus būna šilta? Nebūna tokių vasarų. Išjungus šiltą vandenį, žmonės bet kokiu metu priekaištautų, nes šalta būna visada. Stengiamės kuo anksčiau atlikti bandymus, kad kuo greičiau nustatytume defektus ir spėtume iki vasaros pabaigos, naujo šildymo sezono, juos pašalinti", - pasakojo specialistas.

Hidrauliniai bandymai, kai šilumos tinklai bandomi padidintu 2 megapaskalių (MPa) slėgiu prasidės jau antradienį ir tęsis iki trečiadienio.

"Hidraulinių bandymų metu vartotojams nebus tiekiama šilumos energija karštam vandeniui ruošti, todėl rekomenduojame užsukti buto įvadinį karšto vandens ventilį, kad už šaltą vandenį nereikėtų mokėti kaip už karštą", - pranešime gyventojus įspėjo "Klaipėdos energija".

Po šilumos tinklų hidraulinio bandymo ir remonto darbų šilumos tiekimas karštam vandeniui ruošti šiaurinės Klaipėdos gyventojams bus atnaujintas nuo gegužės 9 d. iki 11 d., o vartotojus, kurių pastatams dėl defektų šilumos trasose nebus atnaujintas šilumos tiekimas, "Klaipėdos energija" ketina informuoti papildomai.

"Klaipėdos energija" praneša, kad gyventojams informacija teikiama paskambinus telefonu (8 46) 410 869.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder